Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a hovězího vývaru. K dochucení použijeme bobkový list, nové koření, pepř a skořici. Hovězí maso nahradíme kuřecími řízky a díky tomu připravíme rajskou mnohem rychleji.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 679 kJ / 1 835 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 333,12 g | 
| Tuky | 45,12 g | 
| Vláknina | 0,90 g | 
| Cholesterol | 821 mg | 
| Sodík | 779 mg | 
| Sůl | 1,96 g | 
| Sacharidy | 23,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Každý řízek rozkrájíme asi na pět proužků. V kastrůlku nebo hlubší pánvi zahřejeme máslo a olivový olej a asi deset minut kuřecí maso opékáme.
	Krok 2: Maso posuneme na kraj, výpek zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova a zalijeme horkým vývarem.
	Krok 3: Prošleháme, přidáme rajský protlak a koření a pro začátek kostku cukru a lžičku octa. Zmírníme teplotu na minimum a dvacet minut zvolna dusíme. Hlídáme a občas promícháme, případně dolijeme trochu horkého vývaru.
	Krok 4: Hotovou omáčku doladíme solí, octem a cukrem podle chuti a vyjmeme celou skořici, nové koření, bobkový list a pepř.
	Krok 5: Podáváme s těstovinami, které jsme mezitím připravili podle návodu na obalu.
Zveřejněno 25. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m780
Moje poznámka
					
				
Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m780
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							rajská omáčka s kuřecím masem, 
						
						
							rajska omacka s kurecim, 
						
						
							rychlá a snadná večeře, 
						
						
							rajská s kuřecím, 
						
						
							rychlá večeře s masem, 
						
						
							kureci rajska, 
						
						
							snadná rajská omáčka, 
						
						
							rychlá a snadná jídla, 
						
						
							kuřecí maso recepty, 
						
						
							recepty kuřecí maso, 
						
						
							snadné a rychlé večeře, 
						
						
							rajská polévka s kurecim masem, 
						
						
							snadná večeře, 
						
						
							rychlá omáčka s kuřecím masem, 
						
						
							večeře s kurecim masem, 
						
						
							rajská omáčka z kuřecího masa, 
						
						
							rajská z kuřecího masa, 
						
						
							kuřecí maso, 
						
						
							rychlá večeře z kuřeciho masa, 
						
						
							rychla  omačka   ke   kuřeti
						
					
						Suroviny:
						
							prsa kuřecí, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							ocet, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (22)
Zkuste místo kuřecího použít mleté maso, ochuťte ho, udělejte z něj kuličky, opečte na pánvi a pak dovařte přímo v omáčce.Doba přípravy bude téměř stejná, stejně tak i příprava omáčky.
Těší mě to zejména, protože se snažím psát tak, aby to bylo pochopitelné a uvařil opravdu každý... Protože na svoje začátky jsem nezapomněla...
Ještě jednou děkuji.