Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 650 kJ / 1 111 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,48 g |
| Tuky | 55,65 g |
| Vláknina | 21,50 g |
| Cholesterol | 187 mg |
| Sodík | 2,32 g |
| Sůl | 6,05 g |
| Sacharidy | 92,12 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené smetanové brambory s listovým špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5Lr
Moje poznámka
Zapečené smetanové brambory s listovým špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5Lr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 3 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 4 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
listový špenát,
smetanové brambory,
špenátové brambory,
listový špenát recept,
zapečené smetanové brambory,
zapeceny spenat,
listový špenát recepty,
špenátové brambory se smetanou,
smetanové brambory recept,
zapékané brambory se špenátem,
příprava listového špenátu,
recepty s listovým špenátem,
listovy špenat s bramborem,
špenát listový,
recepty z listového špenátu,
zapečené brambory na smetaně,
zapečené bramborové noky se špenátem,
zapečený špenát s bramborem,
listový špenát příprava,
jak upravit listový špenát
Suroviny:
brambory,
špenát listový,
smetana 12%,
sýr niva,
sýr eidam,
česnek granulovaný,
pepř,
sůl,
máslo
Komentáře (12)
Mirčo, nahradit nivu brynzou určitě jde, záleží na individuálních chutích. Většinou nejsem zastáncem ortodoxně dodržovaných receptů, myslím, že si je každý může upravit podle svého. Na druhou stranu některé recepty je potřeba dodržet, kvůli dosažení té správné, původní chuti. Ale není to tento případ...
Ještě dodatek: recept je v podstatě dílem mého syna, tahle nějak si to nadiktoval a já jsem to jen realizovala podle jeho přání. Chtěl, abych tam zapekla i plátky rajčat, ale rajčata se mi tam moc nehodila, tak jsem mu je k tomu přiložila syrová.