Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 694 kJ / 1 122 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 183,77 g | 
| Tuky | 11,17 g | 
| Vláknina | 16,42 g | 
| Cholesterol | 376 mg | 
| Sodík | 537 mg | 
| Sůl | 1,15 g | 
| Sacharidy | 35,40 g | 
Postup přípravy
Pak maso vyndáme, do kastrolu přilijeme lžíci oleje a vhodíme nakrájenou cibuli a mrkve pokrájené na hranolky.
Necháme opékat, až zelenina začne hnědnout. Pak přidáme rozmačkaný česnek a necháme minutku osmahnout. Krok 2: Do kastrolu vrátíme maso a podlijeme vínem. Počkáme, až víno vzkypí, pak přilijeme vývar, přidáme bobkové listy a snítky tymiánu a pod pokličkou při mírnější teplotě dusíme, až je maso zcela měkké.
Při dušení občas promícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru.
Na konci dušení by pod masem měla být lehce zahoustlá omáčka. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen s bagetkou.
Zveřejněno 31. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí s mrkví na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nvrm
Moje poznámka
					
				
Hovězí s mrkví na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nvrm
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 37 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 38 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 43 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 8 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hovězí na víně s maso s mrkví, 
						
						
							hovezi na cesneku a mrkvi, 
						
						
							hovězí s mrkví na víně, 
						
						
							hovězí na mrkvi a vine, 
						
						
							hovězí na mrkvi, 
						
						
							hovezi s mrkvi a cervenym vinem, 
						
						
							hovězí kostky s mrkví a kaší, 
						
						
							hovězí na vine s mrkvi, 
						
						
							hovezi na vine a mrkvi, 
						
						
							hovězí na červeném víně, 
						
						
							hovězí maso na mrkvi a vine, 
						
						
							hovězí na víně a s mrkví, 
						
						
							recept hovězí na víně s mrkví, 
						
						
							hovězí víno mrkev recept, 
						
						
							hovězí s mrkví a vínem, 
						
						
							hovězí na víně mrkev, 
						
						
							hovězí na víně a na mrkvi, 
						
						
							hovězí s mrkví, 
						
						
							recept na hovězí na víně s mrkví, 
						
						
							hovězí maso s mrkví na víně
						
					
						Suroviny:
						
							hovězí zadní, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							tymián, 
						
						
							víno červené suché, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (6)