Zvěřinové klopsy
Suroviny
Porce: asi 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 674 kJ / 2 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,41 g |
Tuky | 213,63 g |
Vláknina | 7,24 g |
Cholesterol | 392 mg |
Sodík | 3,40 g |
Sůl | 8,41 g |
Sacharidy | 77,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku rozetřeného se solí, lžičky zázvoru a 2 lžic oleje. Proložíme plátky slaniny, kořenové zeleniny a cibule a těsně složíme do mísy. Zalijeme bílým vínem, aby vše bylo potopeno a necháme 2 dny v chladu.
Krok 2: Pak upečeme na másle spolu s bobkovým listem, snítkou tymiánu, zrnky pepře, nového koření a solí doměkka. Podléváme vínem z nálevu a podle potřeby vodou, zvěřinovým nebo hovězím vývarem.
Krok 3: Upečené obereme z kostí a vše i se zeleninou z pečeně jemně umeleme spolu se 2 rohlíky. Přidáme šťávu z pečeně, aby směs byla tvárlivá. Dáme vychladit. Pak ze směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v nastrouhaném sýru. Podáváme s plátky chleba Knäckebrot, s tmavým chlebem nebo s jemným pečivem a zeleninovými saláty. Jindy můžeme směs namazat na topinky a sypat strouhaným sýrem. (Znamenitě k tomu chutná dobré červené víno!)
Zveřejněno 17. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové klopsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20ZW
Moje poznámka
Zvěřinové klopsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20ZW
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 23 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 1 hodinou
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 1 hodinou
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 1 hodinou
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 2 hodinami
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 3 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 3 hodinami
Tématické fráze:
zvěřinové recepty,
top recepty zvěřina,
zvěřina recepty,
zvěřina,
zvěřinová žebra recept,
pečená žebra ze zvěřiny,
recept na zvěřinu,
žebra ze zvěřiny,
recepty z zvěřiny,
pečení zvěřiny,
recepty že zvěřiny,
recepty na zvěřinu,
recepty zvěřina,
recept na pečení zvěřiny,
nálev na zvěřinu recept,
zvěřina recepty na peceni,
zvěřinová pečeně recept,
recepty že ze zvěřiny,
zvěřinové recepty na vine,
co s odřezky ze zvěřiny
Suroviny:
česnek,
sůl,
zázvor,
olej,
slanina,
petržel,
víno bílé,
máslo,
bobkový list,
tymián,
koření nové koření,
rohlík,
sýr tvrdý
Komentáře (4)
A když už mne z klopsů přecházely oči, tak jsem se utvrdila v tom, že tohle jsou kuličky z pečeného mletého masa ze zvěřiny podávané jako pohoštění...ale klopsy je zavádějící název...
( a pomíjím obalení zvěřiny v sýru - představím si pažitku, petrželku, třeba i mleté vlašské ořechy nebo mandle...ale podle mne si zvěřina se sýrem vůbec nerozumí...)