Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní srdíčka na jalovci

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 007 kJ /
958 kcal
Bílkoviny112,50 g
Tuky48,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 653 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy17,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní srdíčka zbavíme odkrojením vrchní tučné části a pořádně propereme ve vodě, aby došlo k vyplavení případné sražené krve. Srdíčka necháme vcelku – jsou malá a zachovají si šťavnatost. Krok 2: V hmoždíři si rozdrtíme kuličky jalovce a vsypeme do očištěných srdíček, přidáme polévkovou lžíci husího sádla a poctivě promícháme s kořením a srdíčky. Krok 3: Do rozpálené pánve vsypeme srdíčka se sádlem a jalovcem a opékáme za občasného míchání. Krok 4: Jakmile se vyvaří voda, kterou srdíčka pustila, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný kousek celeru a lehce orestujeme. Krok 5: Vzniklou směs přendáme do hrnce, podlijeme vývarem z jedné kostky masoxu a dusíme, dokud nejsou srdíčka příjemně měkká – cca 30-45 minut. Krok 6: Jakmile je vše podle našeho gusta, zahustíme tmavou instantní jíškou a přidáme na jemno nasekanou petrželovou nať, drcený kmín a necháme projít varem cca 2 minuty. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Zveřejněno 21. 11. 2010

Poznámka autora Colombo65

Výborné,levné a rychlé jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Llv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Llv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ty dnes perlíš ;-):-p:yes:

Krása:-p:yes:+8

Otíku škoda, mám doma jen kachní játra, ale určitě si při nejbližším nákupu srdíčka koupím a vyzkouším:-p Dávám 7.boda:yes:

Recept i fotky se mi moc líbí:yes:+6

Otto, zase skvelé, jednoduché, ale velice chutné.:-p +5 Nádherné foto:-O

Perfektní!:-p:yes:

Super:yes::yes::yes::yes: Bude rychleji připraveno a jalovec je jalovec.:-p:-)Brzy vyzkouším tuto verzi.;-)

velmi lákavé...:yes::-)

Jj, myslím, že ani kuřecí srdíčka nebudou špatná, jalovec je :-p;-):yes:

Tématické fráze:
kachni krev recept, kachni krev, husí a kachní krev na cibulce, husí a kachní krev, husí srdíčka, recept kachní krev, kachni vnitřnosti, husí a kachní krev recept, jalovec na vaření, kuřecí srdíčka na jalovci, babicovy recepty z 21.11.2010, srdicka hachni recept, krůtí srdíčka recept, kachní krev reept, husí a kachní krev na cibulce recept, top recepty kachní krev, husí srdicko, husí a kachní krev recepty, recepty-kachní srdíčka, recept z 21.11.2010 babicovy dobroty

Suroviny:
srdce kachní, jalovec, celer, masox, sůl, kmín drcený, nať petrželová, cibule, sádlo husí

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu