Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 456 kJ / 3 694 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,18 g |
Tuky | 300,03 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 990 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,17 g |
Sacharidy | 34,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu.
Krok 2: Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření a zeleninu, kterou jsme orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem, trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě. Před koncem pekáček odkryjeme.
Krok 3: Měkké maso vyndáme, zbylé máslo promneme s moukou, uděláme kuličky, dáme do výpeku a necháme provařit. Odstraníme koření,vmícháme smetanu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.
Zveřejněno 26. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta na víně a smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rgV
Moje poznámka
Jelení kýta na víně a smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rgV
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 6 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 2 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 2 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 2 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 3 hodinami
Brynzové halušky
ok1cmj236 před 3 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
sidonie před 4 hodinami
Květák smažený v troubě
RaeRea před 4 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Kratule před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
Hanawagy před 5 hodinami
Domácí langoše
Mummy46 před 5 hodinami
Tématické fráze:
jelení kýta,
jeleni kyta recepty,
jelení kýta recept,
jelení maso na víně,
jelení maso recepty,
recepty z jelení kýty,
recepty jelení kýta,
jelení maso kýta recepty,
jelení maso na smetaně,
jelenní kýta,
recept na jelení kýta,
recept na jeleni kytu,
recept jelení kýta,
jelení maso,
jehněčí na smetaně,
recepty na jelení kýtu,
kýta z jelena,
jelenní guláš,
jelenní kýta recept,
kýta
Suroviny:
kýta jelení,
slanina,
víno červené suché,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
šlehačka,
mouka hladká,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
tymián,
sůl,
máslo
Komentáře (28)
Děkuji za radu. Dříve jsem také mixovala. Ale pak jsem zjistila, že pasirovane se lépe ohřívá
Ale vše je výtečné. Vyzkoušeno u svíčkové a rajské.
Ještě si dovolím poznámku, že tyto omáčky se musí dělat s láskou ????
Veronika.Hrozna:
Jujky dneska jsem to vyráběla po včerejší přípravě. Moc děkuji za recept. Loupla jsem tam ještě šípky. Jasně že vykoštěné
Takže znova moc děkuji.
Vše je báječné ????