Dušičky a kosti
Počátkem listopadu snad každý z nás vzpomíná na své milé, kteří tu již s námi nejsou. Naše prababičky kdysi dávno pekly v tyto slavnostní dny kynuté pečivo s názvem dušičky nebo kosti. Vyzkoušejte se s naším receptem vrátit k této hezké tradici.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 594 kJ / 2 771 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,98 g |
Tuky | 85,02 g |
Vláknina | 16,28 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 426,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušičky a kosti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5D3
Moje poznámka
Dušičky a kosti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5D3
Nejnovější recepty
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 2 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 21 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Tajemnost před 46 minutami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 48 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 49 minutami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 56 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 1 hodinou
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Pečená dýně
Agliooglio před 2 hodinami
Tématické fráze:
dušičkové pečivo recept,
dušičkové pečivo,
recept 61856 dusicky kosti,
kapři dusicka,
recept na dusickove pečivo,
pečivo svatých kostí
Suroviny:
voda,
vejce,
cukr,
sádlo,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
kůra citronová,
vejce,
mák
Komentáře (16)
Jinak je to těsto velmi dobré a peču z něj dodneška, zvlášť, když vnoučata mají ráda máslo a džem, jak jste sama psala. Vřele kuchařkám doporučuji. A nepoužívat jiný tuk. Se sádlem je to křehounké a kypré.