Masové knedlíčky v kysaném zelí
Šťavnaté knedlíčky z mletého masa dušené v kysaném zelí tvoří syté a voňavé jídlo, které vás v chladném období zahřeje. Kombinace masa, zelí a koření připomíná tradiční domácí kuchyni – jednoduchou a poctivou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 498 kJ / 1 314 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 78,95 g | 
| Tuky | 48,12 g | 
| Vláknina | 24,04 g | 
| Cholesterol | 436 mg | 
| Sodík | 5,36 g | 
| Sůl | 13,30 g | 
| Sacharidy | 131,22 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Masové knedlíčky v kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5Oj
Moje poznámka
					 
				
Masové knedlíčky v kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5Oj
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 6 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 7 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 7 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 8 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 8 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							masove kulicky v zeli, 
						
						
							masové kuličky v kysaném zelí, 
						
						
							masové knedlíčky, 
						
						
							masové klopsy s kysaným zelím, 
						
						
							masové kuličky na zelí, 
						
						
							masove kulicky se zelim, 
						
						
							maso na kysaném zelí, 
						
						
							masové klopsy, 
						
						
							mleté maso kysane zeli, 
						
						
							masové koule v zelí, 
						
						
							klopsy se zelím, 
						
						
							kuličky z mletého masa v kysaném zelí, 
						
						
							masove knedlicky v kapuste, 
						
						
							klopsy v zelí, 
						
						
							jak pripravit kysane zelí, 
						
						
							masove klopsy s kyselym zelim, 
						
						
							co je tofu, 
						
						
							recept na masove koule s kysanym zelim, 
						
						
							babica-mleté maso se zelím, 
						
						
							mleté maso v kysaném zelí
						
					
						Suroviny:
						
							rýže, 
						
						
							olej, 
						
						
							plecko vepřové, 
						
						
							cibule, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							slanina, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							zelí kysané
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
	 
 
 
	 
	 
	 
	 
 
	 
 
 
 
Komentáře (12)
A jak jsem na to šel? Pánev wok, uzená slanina na kostičky, vyškvařit, přidat najemno nakrájenou cibuli, lehce dorůžova, přidat kysané zelí, zalít bujónem a když směs začne vařit, vkládat masové kuličky. Před dokončením jsem přidal trošku roztřepky (záklechtky) z hladké mouky.
Masové kuličky ze směsi stejné jako u klobásníků http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/,, pouze jsem tam přimíchal opranou rýži. Není třeba rýži předvařovat, za dobu dušení krásně změkne a natáhne do sebe všechny vůně
A ak môže Horecký opisovať recepty z časopisu Život, prečo by nemohol Jenda opísať Horeckého, však ?
Guľky sú výborné