Rybí polévka
Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky okouzlí vaše strávníky nejen na Vánoce. Avšak právě na ty nesmí rybí polévka na svátečním stole chybět. Její příprava je snadná a je ideálním pokrmem pro všechny milovníky ryb.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 853 kJ / 204 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,58 g |
| Tuky | 1,89 g |
| Vláknina | 29,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 542 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 23,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1Az
Moje poznámka
Rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1Az
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 1 hodinou
Sváteční kakao
Kajkajak před 1 hodinou
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 2 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 2 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 4 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 6 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 8 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 8 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 8 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 8 hodinami
Tématické fráze:
rybi polevka,
rybí polévka recept,
recept na rybi polevku,
ryby polevka,
rybi polevka ze pstruha,
recept rybí polévka,
rybí polévky,
rybí polévka z pstruha,
polevka ze pstruha,
rybí polívka,
jak se vaří rybí polévka,
domácí rybí polévka,
rybí polévka top recepty,
polévka rýbí,
příprava rybí polévky,
rybi lička,
rybí polévka s jikrami,
rybí,
rybí vnitřnosti,
jak se dělá rybí polévka
Suroviny:
hlava kapří,
vnitřnosti rybí,
kapr,
mrkev,
celer,
petržel,
pórek,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
rohlík,
olej
Komentáře (26)
Svatá pravda
Nejjednodušší způsob jak odstranit vnitřní sádlo je, hodit vnitřnosti do studené vody a vše co vyplave na hladinu VYHODIT
No, ale podle tohoto receptu bych nevařil ani omylem
No, masoxy bych tam nedávala určitě. Myslím, že pro toho, kdo nemá rád rybí chuť, je lépe uvařit něco jiného (třeba hrachovku a svíčkovou), než takhle kazit rybu
Světlanko a Simonko. Mám moc rád máslo a polévky s jíškou z něho, ale do rybí polévky mi nějak chuťově nezapadlo a jeho velmi dobrá chuť nám převážila ostatní, tak jsme přešli na sádlo, které taky máme rádi a používáme dost. Musím přiznat, že nepoužívám olivový olej na vaření(i když slidím asi kritiku), ale pouze do salátů. HOLT TO JE ZVYK.