Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto případě i párkem. Jako příloha je skvělá právě rýže dušená v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
množství podle strávníků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 033 kJ / 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,46 g |
Tuky | 2,09 g |
Vláknina | 13,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 212,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dále naplníme okurkou, vajíčkem, špekem a párkem. Zabalíme a spíchneme párátkem.
Krok 2: V hrnci osmažíme na kostičky nakrájený zbylý špek a cibuli dohněda a poté přidáme maso. Ze všech stran orestujeme, podlijeme a dusíme doměkka.
Krok 3: Z másla a mouky připravíme jíšku. Vyjmeme závitky a přidáme lžíci jíšky do omáčky, povaříme a vrátíme závitky. Podáváme s rýží pečenou v troubě.
Krok 4: Rýže pečená v troubě: jeden hrnek dlouhozrnné rýže propláchneme studenou vodou asi 5x, až teče čirá voda. Potom dáme do pekáčku rýži a vody tolik, aby byla asi 1 cm nad rýží. Pečeme 15 minut, poté vyndáme z trouby a dalších 15 minut necháme pod poklicí dojít.
Zveřejněno 29. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský ptáček s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4rj
Moje poznámka
Španělský ptáček s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4rj
Nejnovější recepty
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 1 hodinou
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 1 hodinou
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 1 hodinou
Patizonové placičky s rajčatovým salátem
Přidáno před 1 hodinou
Linecké řezy se švestkovým pudinkem
Přidáno před 2 hodinami
Makovec bez vajec s ostružinami
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 12 minutami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 18 minutami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 2 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 13 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 15 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 15 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 16 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 16 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 17 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 18 hodinami
Tématické fráze:
ptácky s ryzi,
španělský ptáček v jednom hrnci,
spanelsky ptacek s rejzi,
španělský ptáček,
ptáčci s ryzi,
ptacci z ryzi,
španělské ptáčky s rýží recept,
špaňelský ptáčci s rýží,
španělský ptáček doba pečení
Suroviny:
plátek hovězí,
okurky sterilované,
vejce,
špek uzený,
párky,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
cibule,
rýže dlouhozrnná,
voda
Komentáře (44)
Hezký den!
Martino, už zase začínáte zabíhat do nadávek (kdo sem přidá recept, musí počítat s poznámkami i výhradami od ostatních, nemůže reagovat protivýpady)...a vy ostatní, kteří máte k receptu výhrady - myslím, že už bylo poukázáno na všechno, co (podle vás) není úplně v pořádku. Kdo bude chtít recept zrealizovat, přečte si určitě i komentáře a bude mu to stačit.
Děkuji.
Lenunka: a nejen Lenunka
Nechme to bejt...
...je to marnost nad marnost
Martina246: pochutnaji. Aby ses zase nechytala slova. Jinak recept takto vyzkoušený asi milionkrát tak nebudu už do omáčky přidávat sůl když není třeba. A prosím jdi už komando ať někoho jiného nebo smažit řízky na zítra a hlavně osolit osolit
Lenunka: hele var si podle sebe a nenavazej se do mě
No a kdy začnete, he
milá zlatá, sprostota nejsou argumenty, my se tu s Vámi dohadovat nebudeme, až se objeví nějaká moderátorka, jistě Vám k tomu řekne své
k receptu se raději nevyjadřuji