Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto případě i párkem. Jako příloha je skvělá právě rýže dušená v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
množství podle strávníků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 033 kJ / 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,46 g |
Tuky | 2,09 g |
Vláknina | 13,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 212,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dále naplníme okurkou, vajíčkem, špekem a párkem. Zabalíme a spíchneme párátkem.
Krok 2: V hrnci osmažíme na kostičky nakrájený zbylý špek a cibuli dohněda a poté přidáme maso. Ze všech stran orestujeme, podlijeme a dusíme doměkka.
Krok 3: Z másla a mouky připravíme jíšku. Vyjmeme závitky a přidáme lžíci jíšky do omáčky, povaříme a vrátíme závitky. Podáváme s rýží pečenou v troubě.
Krok 4: Rýže pečená v troubě: jeden hrnek dlouhozrnné rýže propláchneme studenou vodou asi 5x, až teče čirá voda. Potom dáme do pekáčku rýži a vody tolik, aby byla asi 1 cm nad rýží. Pečeme 15 minut, poté vyndáme z trouby a dalších 15 minut necháme pod poklicí dojít.
Zveřejněno 29. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský ptáček s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4rj
Moje poznámka
Španělský ptáček s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4rj
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 21 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 15 minutami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 19 minutami
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 1 hodinou
Bábovka z pudinku
Routeu před 2 hodinami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 2 hodinami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 2 hodinami
Křehký jablečný závin
Lara.S před 2 hodinami
Chutné vafle
Lara.S před 2 hodinami
Jablkový perník
Lara.S před 2 hodinami
Tématické fráze:
ptácky s ryzi,
španělský ptáček v jednom hrnci,
spanelsky ptacek s rejzi,
španělský ptáček,
ptáčci s ryzi,
ptacci z ryzi,
španělské ptáčky s rýží recept,
špaňelský ptáčci s rýží,
španělský ptáček doba pečení
Suroviny:
plátek hovězí,
okurky sterilované,
vejce,
špek uzený,
párky,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
cibule,
rýže dlouhozrnná,
voda
Komentáře (44)
Hezký den!
Martino, už zase začínáte zabíhat do nadávek (kdo sem přidá recept, musí počítat s poznámkami i výhradami od ostatních, nemůže reagovat protivýpady)...a vy ostatní, kteří máte k receptu výhrady - myslím, že už bylo poukázáno na všechno, co (podle vás) není úplně v pořádku. Kdo bude chtít recept zrealizovat, přečte si určitě i komentáře a bude mu to stačit.
Děkuji.
Lenunka: a nejen Lenunka
Nechme to bejt...
...je to marnost nad marnost
Martina246: pochutnaji. Aby ses zase nechytala slova. Jinak recept takto vyzkoušený asi milionkrát tak nebudu už do omáčky přidávat sůl když není třeba. A prosím jdi už komando ať někoho jiného nebo smažit řízky na zítra a hlavně osolit osolit
Lenunka: hele var si podle sebe a nenavazej se do mě
No a kdy začnete, he
milá zlatá, sprostota nejsou argumenty, my se tu s Vámi dohadovat nebudeme, až se objeví nějaká moderátorka, jistě Vám k tomu řekne své
k receptu se raději nevyjadřuji