Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 371 kJ / 1 523 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,51 g |
| Tuky | 116,48 g |
| Vláknina | 8,12 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 2,65 g |
| Sacharidy | 14,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, zhruba 4x4 cm, osolíme, potřeme utřeným česnekem.
Krok 2: Pekáč vymažeme sádlem a vložíme na něj maso.
Krok 3: Posypeme sladkou i pálivou paprikou, kmínem, tymiánem, přidáme asi 3 kuličky pepře a nového koření, 1-2 lístky bobkového listu, cibuli nakrájenou na kolečka a kousky anglické slaniny.
Krok 4: Zalijeme vývarem a ve vyhřáté troubě na 190 stupňů pečeme za občasného polévání vývarem cca 90 min.
Krok 5: Pokud chceme, můžeme šťávu zahustit troškou hladké mouky, nebo instantní tmavou jíškou, ale není to potřeba.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, ale také houskový knedlík. Záleží pouze na chuti.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, ale také houskový knedlík. Záleží pouze na chuti.
Zveřejněno 16. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí po cikánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o8j
Moje poznámka
Kančí po cikánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o8j
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
kančí kýta po cikánsku,
kančí hlava,
kančí hlava recepty,
kančí plec recepty,
vepřová plec po cikánsku,
kančí,
kanci maso po cikansku,
kanči recepty,
slovník cigánský,
omáčka po cikánsku,
kančí recept,
kanči hlava recept,
kančí plec recept,
kančí plecko recepty,
kanec po cikánsku,
kančí maso,
kančí gu,
po cikánsku,
krkovice po cikansku,
krkovička po cikánsku
Suroviny:
plec kančí,
sádlo,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
kmín celý,
tymián,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
vývar masový
Komentáře (28)
A když jsme u toho názvu (dle EU) - že byl vývar s černým pivkem?
1974andrea: "Po cigánsky" sa volá každé jedlo, kde základom je kusisko mäsa a k tomu môžeš pridať všetko, čo máš po ruke a hlavne sa to pripravuje dlhšiu dobu.