Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba tepelné úpravy: 150 min

150 min (150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 832 kJ /
2 350 kcal
Bílkoviny208,08 g
Tuky126,93 g
Vláknina21,51 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 2,14 g
Sůl5,00 g
Sacharidy41,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnca dáme tenké plátky údenej slaniny a ked sa z nej vypečie tuk, opečené plátky vyberieme. Krok 2: Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor, zalejeme červeným vínom a privedieme do varu. Krok 3: Do vriaceho vína vložíme na kocky pokrájané pliecko, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme. Krok 4: Ak treba a šťava je príliš hustá, podlejeme trochou vody. Krok 5: K polomäkkému mäsu pridáme praváky aj s vodou, v ktorej boli namočené a varíme do mäkka. Podávame s Dodolle, dekorované pomarančom a borievkami.

Zveřejněno 22. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: madarský recept, varím ako slávnostné jedlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0Q6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0Q6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Trochu to vypada jako by to uz nekdo jednou snedl:-S

Dakujem za pekné komentáre a za bodík:-p:-))y

Moshe ,no vlastně vidíš.:-8To bych se mohla po ní podívat,děkuji za info.:yes::-)

Pajaska, dakujem:-pMoshe napísal, kde sa dá kúpiť:-))

Janka Remková, dakujem:-p:-))

Moshe, dakujem za ocenenie, som veľmi rada, že chutilo:-))

Ten jeleň bol skutočne lahodny, ochutnal som :) Apropo divinu je možne kúpiť v Metre u Vas Makro. Divina je všetkeho druhu dokonca aj guľašova zmäs z diviaka, jelena a pod. a je to cenovo dostupne.

Ježiš,milovaná zvěřina.Tedy nevím ,kde bych sehnala jelena,taková lahůdka.:-p:-p

Teda Ibi, kde vzít jelena, že jo, ale rozhodně zajímavý recept. Hmm, ty borůvky..:-p:yes:

Tématické fráze:
jelení plec, jelení plec recept, jelení plec recepty, jelen na vine, jelenní plec, plec z jelena, recepty z jelení plece, recept na jelení plec, divina maso priprava, jelení roláda z krku a plece, jelen plec, recepty jelení plec, recepty divina, recept z jelení plece, jeleni plecko recept, jelení plecko recepty, zvěřina na hříbkách, jelen recept, jeleni na vine, divina recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, slanina uzená, hříbky sušené, borůvky, víno červené suché, sůl, pepř mletý, cukr krystal, tymián, pomeranče

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu