Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 135 kJ / 32 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. Krok 2: Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou - půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout. Krok 3: Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné. Krok 4: Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova.
Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z uzeného hovězího jazyka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGnl
Moje poznámka
Řízky z uzeného hovězího jazyka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGnl
Nejnovější recepty
Bezinkový sirup
Přidáno před 1 hodinou
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 13 hodinami
Pečený hruškový čaj
Přidáno před 13 hodinami
Hrušková povidla se skořicí
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 28 minutami
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 50 minutami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 54 minutami
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 1 hodinou
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 2 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 3 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 4 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 4 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Anche před 5 hodinami
Tématické fráze:
uzený vepřový jazyk,
uzený vepřový jazyk recepty,
jak dlouho varit hovezi jazyk,
jak dlouho vařit vepřový jazyk,
vařený hovězí jazyk recept,
uzený vepřový jazyk recept,
jak oloupat jazyk,
vařený hovězí jazyk,
vařený hovězí jazyk recepty,
vepřový jazyk jak oloupat,
uzeni,
jak uvarit uzeny veprovy jazyk,
jak oloupat vepřový jazyk,
jak dlouho vařit uzené,
vepřový jazyk uzený,
jak připravit uzený vepřový jazyk,
jak vařit hovězí jazyk,
jak dlouho vařit jazyk,
jak dlouho se vaří uzený jazyk,
uzeny
Suroviny:
jazyk hovězí uzený,
koření nové koření,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
česnek,
jazyk vepřový,
olej,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka
Komentáře (21)