Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kari z červené čočky

Výborné a zdravé bezlepkové jídlo které zahřeje nejen ty co se snaží minimalizovat maso ve svém jídelníčku. Voňavé koření a kokosové mléko vše harmonicky spojí ve vyvážený chutný oběd nebo večeři.

Hodnocení receptu je 4,5 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 525 kJ /
2 037 kcal
Bílkoviny76,47 g
Tuky82,62 g
Vláknina68,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 278 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy214,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Propláchnutou čočku dáme vařit podle návodu na obalu. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a vhodíme cibuli, česnek a zázvor, vše nakrájené nadrobno. Jakmile cibule zesklovatí, přimícháme kari pastu, kari koření a římský kmín. Necháme asi minutu restovat. Krok 3: Potom do pánve přilijeme rajčatové pyré, kokosové mléko a vše osolíme. Krok 4: Nakonec přimícháme vařenou čočku a můžeme vypnout. Krok 5: Porce na talíři posypeme čerstvými lístky koriandru.
Podáváme s vařenou rýží.

TIP: Nízkokalorické potraviny - červená čočka

Zveřejněno 6. 1. 2018

Poznámka autorky Angel 666

Recept je z nového čísla magazínu Albert v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kari z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NgX6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kari z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NgX6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné kari <3 velice ráda používám červenou čočku, vaření z ní je nejen chutné, ale i zdravé :-8

Mňam, mňam<3:-8:yes:

Svělý recept, rychlé, jednoduché, deliciois !

ne.ver: Já taky ěkuji za pochvalu ;-):-K

Recept me prijemne prekvapil - meli jsme to o vikendu k obedu a jidlo bylo velmi chutne a jednoduche na pripravu. Dekuji!:yes:

Recept jsem okukovala v časopisu Albert a nakonec i uvařila. Měli jsme s rýží. Nejsme zvyklí na kokosové mléko, takže zpočátku nám ta vůně vadila, ale potom už bez problémů. Je to fajn změna, zase někdy zopakuji.

:-DJa sem to podavala ,jako polevku s pecivem,A opravdu nam to stacilo.Chutnalo dokonce i holce,ktera cocku,zrovna nemusi.:-K:-K

jemmy: tak hlavně, že chutnalo ;-):-)

Polevka je opravdu vynikajici.Koriandr jsem nahradila petrzelkou.:-K::yes::yes:

jemmy: no, ono je to spíš hlavní jídlo než polévka :-D, ale moc děkuji , jsem ráda, že jste si pochutnali ;-):-)

Moc pěkné :yes:

mysulka: děkuji :-):-K

<3Ta je urcite moc dobra.Urcite vyzkousim,mam doma vse,jen musim koupit kokosove mleko.:-K:yes:

<3Ta je urcite moc dobra.Urcite vyzkousim,mam doma vse,jen musim koupit kokosove mleko.:-K:yes:

jemmy: ať se vydaří :-)

Taky mě tam zaujalo a mám ho v plánu. Určitě se Ti moc povedlo:-):yes:

maris: Maruško, určitě vyzkoušej, je opravdu výborné ;-)

Masula: :-K:-K

Tématické fráze:
červená čočka na kari, kari z červené čočky, čočka na kari, červená čočka s kari, recept červená čočka na kari, kari čočka, červená čočka recept, červená čočka karí, červena čočka recepty, čočka s kari, recepty z červené čočky, kari s červenou čočkou, červene kari, červená čočka, recept cocka na kari, kari s červené čočky, červenáčočka, červená čočka s na kari, kari červena cocka, čočka recept

Suroviny:
čočka červená, olej sezamový, cibule, česnek, zázvor čerstvý, pasta kari červená, koření kari, římský kmín mletý, pyré rajčatové, mléko kokosové, sůl, koriandr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu