Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 090 kJ / 3 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,88 g |
| Tuky | 104,21 g |
| Vláknina | 16,32 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 134 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 476,66 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
Moje poznámka
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
Nejnovější recepty
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 37 minutami
Oříškové oválky
Přidáno před 11 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 14 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 14 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 8 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 9 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 10 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 11 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 11 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 11 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 11 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 12 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 12 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 15 hodinami
Tématické fráze:
skořicové švýcarky,
recept na skořicové švýcarky,
švícarky,
makové švýcarky,
skořicova švýcarka,
švícarka,
domácí pekárna recepty,
domácí švýcarky,
svýcarka skořicová,
švýcarky se skořicí,
recept na švícarky,
ořechové švýcarky,
kynute švýcarky,
pecivo svycarky,
svicarky recept,
domaci svycarka,
švícarky- recept,
ořechová švýcarka,
skoricove švicarky,
domácí švícarky
Suroviny:
voda,
droždí,
sladěnka,
mouka hladká,
voda,
margarín,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
piškoty
Komentáře (58)
Dnes mám velký robot, dom. pekárny, dvě trouby a už se mi to ani tolik nelíbí
vím jak..snadno
ale mě neutečeš,švýcare
Ono už při propracovávání vykynutého těsta (zadělaného s omládkem) cítíš, že je jakoby plné malilinkatých bublinek.
Jestli tomu dobře rozumím, tak s omládkem je těsto i výrobek nadýchanější než s obyčejným kváskem. A lze ho použít všude tam, kde je psán kvásek.
Pokud naopak místo omládku (nemám Sladěnku) použiji jen kvásek, bude těsto hutnější, ale nic se tím nezkazí.
Lepší než obyčejný klasický kvásek....? Recept na omládek jsem získala ze staré pekařské knihy, kdysi jím v pekárnách kypřili všechny bílá kynutá těsta (rohlíky, žemle, veky, i vánočky atd.), takže musí být lepší, než klasický domácí kvásek, jinak by přece dělali ten...
Přečti si o něm tady http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Moje kamarádka s ním prý kypří i klasické přílohové knedle a sú ako páperie
Dnes už se omládek v pekárnách nepoužívá, spíš používají chemická kypřidla a zlepšovadla.
* V čem je jiný nebo lepší než klasický kvásek?
* Nemám pečku - lze omládek udělat i bez ní?
* A jak dlouho ho nechat kynout?
Děkuji.
Asi som neškrtila dosť silno, ako vidno na mojej fotke...na budúce pritlačím silnejšie...