Farmářská zelňačka
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší jedlíky. Je sytá, bohatá přísadami a velmi rychle hotová.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 789 kJ / 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,80 g |
| Tuky | 27,85 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 4,07 g |
| Sůl | 10,10 g |
| Sacharidy | 69,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory a cibuli očistíme a oloupeme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kostky a párky na kolečka.
Krok 3: Cibuli orestujeme společně se sušenými houbami a kmínem na sádle.
Krok 4: Přisypeme papriku, po zamíchání zalijeme vývarem a přidáme zbytek koření. Přihodíme brambory a vaříme asi pět minut.
Krok 5: Přidáme zelí a nakládané houby bez nálevu. Vaříme dalších cca 5 minut.
Krok 6: Pak vlijeme mouku rozmíchanou ve troše vývaru. Přisypeme párky a dovaříme doměkka.
Krok 7: Před koncem vaření přidáme smetanu. Dochutíme cukrem, solí nebo pepřem.
Zveřejněno 20. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Farmářská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ZLN
Moje poznámka
Farmářská zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ZLN
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 2 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 2 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 3 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 3 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 3 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 4 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 5 hodinami
Koka sušenky
habis před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty zelňačka,
fatmarska zelnacka,
farmarska zenlnacka,
polévky
Suroviny:
zelí kysané,
houby,
houby sušené,
párky vídeňské,
brambory,
cibule,
mouka hladká,
sádlo,
paprika sušená sladká,
smetana,
vývar masový,
kmín celý,
sůl,
cukr,
pepř,
bobkový list
Komentáře (8)