Bramborová vánočka - vláčná
Receptů na královnu svátečního stolu vánočku existuje opravdu nespočet, tento recept je však jiný v tom, že v těstě jsou přidané nastrouhané brambory, díky kterým bude vánočka krásně vláčná a bude se doslova rozplývat na jazyku.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 517 kJ / 3 231 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 87,32 g | 
| Tuky | 92,27 g | 
| Vláknina | 21,80 g | 
| Cholesterol | 685 mg | 
| Sodík | 1,86 g | 
| Sůl | 4,53 g | 
| Sacharidy | 501,86 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do větší nádoby (ideálně půlitrové) nalijeme mléko, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.
	Krok 2: Máslo rozehřejeme v mikrovlnce. Brambory nastrouháme najemno. Do mouky přidáme cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, rozinky, mandle (dle chuti, co máte rádi) a promícháme.
	Krok 3: Přidáme nastrouhané brambory, rozpuštěné máslo, vejce se žloutkem a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.
	Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto rozdělíme na prameny, z nichž na plechu upleteme vánočku, kterou necháme v teple nakynout.
	Krok 5: Před pečením potřeme bílkem, posypeme mandlemi (nemusíme) a pečeme v předehřáté troubě nejprve na vyšší teplotu (180 °C) asi 10 minut.
	Krok 6: Pak teplotu zmírníme a dopékáme zhruba 30 minut dozlatova. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do vánočky a po vytažení musí být suchá.
Zveřejněno 14. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bramborová vánočka - vláčná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr9p
Moje poznámka
					
				
Bramborová vánočka - vláčná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr9p
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 31 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 32 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 37 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vanocka s bramborem, 
						
						
							máslová vláčná vánočka recept, 
						
						
							recept na vlačnou vanočku, 
						
						
							vánočka s s bramborem, 
						
						
							vanocka pálení žáhy, 
						
						
							dobrá a vláčná domácí vánočka, 
						
						
							zvláčnit vánočku, 
						
						
							recept vánočka s bramborem, 
						
						
							bramboriva vánočka, 
						
						
							vlacnost vánočky recelt, 
						
						
							vánočka s bramborem recept, 
						
						
							máslová vánočka s bramborem, 
						
						
							vánčka s brarmborem, 
						
						
							recept na nejlepší marokánky, 
						
						
							marokanky recept
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							bílek, 
						
						
							brambory, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mléko, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							mandle, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							ovoce kandované, 
						
						
							anýz
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (5)