Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Pro získání domácí uzené ryby je nutná kulinářská dovednost, udírna a vhodné dřevo. A samozřejmě dobrý rybář v rodině. Pokud toto všechno máte, riskujete závislost na domácích uzených výrobcích, které svou chutí lehce překonají ty koupené.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60,06 g |
Sůl | 150,00 g |
Sacharidy | 84,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8An
Moje poznámka
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8An
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 24 minutami
Ševcovský mls II.
redwinn před 59 minutami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 1 hodinou
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 1 hodinou
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 1 hodinou
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 1 hodinou
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 4 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 4 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 4 hodinami
Tématické fráze:
uzení ryb,
uzeny kapr postup uzeni,
uzeni kapra,
jak vyudit kapra,
jak udit kapra,
jak naložit ryby na uzení,
uzené ryby,
naložení kapra na uzení,
domácí uzení ryb,
recepty uzení ryb,
jak udit ryby,
konzervace uzených ryb,
jak naložit kapra a vyudit,
uzené ryby v oleji,
uzený kapr v oleji,
jak uchovat uzené ryby,
recept na uzení ryb,
jak naložit kapra na uzení,
naložení ryb na uzení,
uzene ryby recept
Suroviny:
sůl,
česnek,
olej,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření
Komentáře (46)
Gustavo Woltmann
Je mi líto, ale nemůžu poradit.
Jirí V.
Předem děkuji za odpověď, Martin.
Prosolení závisí i na velikosti porcí. Udil jsem oukleje (něco jako uzené šproty), nechal je v nádobě společně s porcemi kapra a oukleje byly přesolené. Od té doby, pokud udíme více druhů ryb, dávám zvlášt malé rybky, zvlášť kapra. Porce kapra by měly být asi stejně velké. Právě kvůli prosolení. Kolega dává ryby jen do solného láku. Každému vyhovuje jiný způsob. A pokud vede chutnému výsledku, není co řešit
Jarmila Píšová - sterilování ve všech kuchařkách doporučují na druhý den opakovat. Dělali to tak i staří rybáři, co nás učili chytat a zpracovávat ryby. Beru to jako zkušenostmi ověřený fakt. Mohu jen dodat, že postup dodržujeme a zatím se žádná sklenička nezkazila. Popravdě....nedostala šanci se zkazit
A jak píše někdo níže, žádný kousek nezbude, tudíž není co nakládat .....
Již léta používáme jen tento postup.
Staří rybáři, co nás učili zpracovávat ryby, zavařovali na 100°C.
Zatím se nestalo, že by se nějaká sklenička zkazila. Nejdéle byla jedna sklenička ve spíži půl roku a to jen proto, že se na ni zapomnělo
Já budu loupat česnek příští týden.
Udili jsme poprvé, riskovali jsme 4 kapry, dopadlo to fantasticky!
Dokonce tak fantasticky, že z obrovského úspěchu, který ryby sklidily, nám zbyla jediná podkova na ochutnání
Právě loupu česnek na další trojku ryb
Díky!