Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravské koláče - Ala

K období masopustních průvodů patří neodmyslitelně i sladké pohoštění pro masky. Většinou jsou to koblihy, vdolky nebo koláče. A právě moravské koláče, neboli dvojctihodné, plněné tvarohem a povidly, můžete vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ala_Mal Ala_Mal

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

70 min (45 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 900 kJ /
4 756 kcal
Bílkoviny124,04 g
Tuky151,03 g
Vláknina22,56 g
Cholesterol 743 mg
Sodík 582 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy713,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z 200 ml vlažného mléka, 1 lžíce cukru a droždí připravíme kvásek. Krok 2: Do misky prosejeme mouku, přidáme zbylý cukr, změklý tuk, žloutky a sůl. Bílky odložíme stranou, využijeme je na potírání koláčů před pečením. Krok 3: Následně přidáme kvásek, zbylé mléko a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme lehce moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout minimálně hodinu. Krok 4: Mezitím ke konci kynutí těsta připravíme tvarohovou náplň smícháním všech ingrediencí. Krok 5: Na pomoučeném vále vykynuté těsto zpracujeme, vyválíme a vykrajujeme kolečka o průměru cca 8 cm (například sklenicí). Naplníme tvarohovou náplní, spojíme a vytvoříme buchty. Krok 6: Buchty klademe na vymazaný plech spojem dolů. Necháváme ještě 10 minut kynout na plechu. Poté do každé buchty uděláme důlek (pomocí syrového vejce) a naplníme povidly. Pak potřeme bílkem a posypeme drobenkou. Krok 7: Pečeme na 180 °C asi 20-25 minut.

Top 7: Nejlepší recepty na kynuté buchty

Zveřejněno 10. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské koláče - Ala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Alx1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské koláče - Ala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Alx1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

migro: Mnohokrát děkuji :-K

recept jsem dnes vyzkoušela a je výborný dokonce i manžel si pochutnal s těstem se dobře pracovalo a buchty se povedly moje podruhé dělané moravské koláče nechápu jak to že tento recept nikdo nehodnotil a nezkoušel já si ho ukládám a jistě budu péct i nadále dle tohoto receptu dávám 3x palec nahoru :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
moravské buchty, moravské koláče, kynuté moravské koláčky, moravské kynuté koláče, kynuté těsto na koláče, moravské koláče recept, moravské koláče s drobenkou, moravské kynuté buchty, moravské koláče s tvarohem, buchty moravské, jak plnit kolace, jak plnit moravske koláče, kynuté koláče s tvarohem, recept na moravské koláče, potirani koláčů, top moravské kolace, moravské koláčky, moravské koláče s tvarohem videorecept, top recepty na tvarohem mal koláčky, moravske buchty s drobenkou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, droždí, žloutek, tuk, mléko, sůl, tvaroh jemný, cukr vanilkový, vejce, cukr krupice, rozinky, povidla švestková, mouka polohrubá, cukr krupice, tuk

Přidat fotografie receptu