Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Pod názvem "koziňon" se skrývá jemně perlivé víno z květů černého bezu. Je jen na vás, jak silné ho chcete a od toho se odvíjí doba odležení. Jedná se o velmi příjemné a chutné pití, které se hodí k posezení u grilu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 003 kJ / 8 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 021,96 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA60
Moje poznámka
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA60
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 5 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 18 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 18 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 44 minutami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 46 minutami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 2 hodinami
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 2 hodinami
Lasagne z cukety
stanik před 2 hodinami
Americké okurky
JiriSeidler před 2 hodinami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 3 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Simonasesimik před 3 hodinami
Buďáky - buchty se švestkami
Simonasesimik před 3 hodinami
Tématické fráze:
víno z květů černého bezu,
burčák z černého bezu,
víno z květu bezu,
bezove vino,
burcak z bezu,
bezový burčák,
bezinkové víno z květů,
vino z bezovych kvetu,
bezové víno z květů,
jak se dělá burčák,
pálenka z květů bezu,
víno z černého bezu,
burčák z bezinek,
pálenka z černého bezu,
burčák z bezového květu,
burčák recept,
burčák z květů černého bezu,
víno z bezového květu,
jak udelat burcak,
bezinkový burčák
Suroviny:
květy černého bezu,
cukr,
citron,
kvasinky vinné,
voda
Komentáře (30)
Nevíte někdo, čim by se dalo dostat to žlutý barvivo z bezinkovejch květů z lina?
Kvasnou zátku jsem vyrobil dle tohoto článku:
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vomankovy-vino...
Hotový burčák je chuťově výborný a rychle leze do hlavy. :) Děkuji za inspiraci.