Bažantí paštika
Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu práce navíc bude stát.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 768 kJ / 2 574 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,41 g |
| Tuky | 248,08 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 3,02 g |
| Sůl | 7,61 g |
| Sacharidy | 20,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bažanta uvaříme nebo upečeme s divokým kořením (jalovec, bobkový list, tymián, nové koření) a vínem. Když budeme vařit, tak víno přidáme do vody.
Krok 2: Pokud budeme bažanta péct, tak podlijeme jen vínem s kořením. Maso obereme, kůži nepoužijeme.
Krok 3: Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli na slanině orestujeme.
Krok 4: Maso z bažanta, játra, cibuli a anglickou slaninu umeleme.
Krok 5: Přidáme koření včetně divokého koření mletého, vejce, máslo, smetanu a medvědí česnek, vše promícháme a dáme do vymazané teriny.
Krok 6: Pečeme ve vodní lázni na 130 °C 45 minut.
Zveřejněno 20. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažantí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8EA
Moje poznámka
Bažantí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8EA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 2 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 7 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 8 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 8 hodinami
Suroviny:
bažant,
víno červené,
játra vepřová,
cibule,
slanina,
slanina anglická,
šlehačka,
máslo,
vejce,
sůl,
pepř,
zázvor mletý,
koření na divočinu,
česnek mědvědí,
máslo
Komentáře (9)