Nakládané houby v octě
Houby s octem mohou pro některé z nás znít trochu nevábně a někdo by dokonce řekl, že nevábně i vypadají. Barva sice není nijak lákavá, ale věřte, že na chuti se vám to vrátí. Nakládané houby v octě vylepší vaši kulajdu, omáčku a skvěle doplní třeba i hovězí steak.
Suroviny pro 1 dávka
5 skleniček o objemu 370 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 441 kJ / 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,90 g |
Tuky | 3,50 g |
Vláknina | 60,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,10 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 78,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M7n
Moje poznámka
Nakládané houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M7n
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 13 hodinami
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč z lišek
Přidáno před 20 hodinami
Kančí řízky se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Sachr dort z jablek
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
toprecepty.cz před 42 minutami
Pavliny halušky
terundela před 1 hodinou
Hrnková bábovka
lunav1 před 4 hodinami
Hruškový špaldový perník
Brumaire před 14 hodinami
Kuřecí mexické nudličky
Tally před 15 hodinami
Česnekový bůček na pivě
lubosykora1 před 16 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rradka před 17 hodinami
Cikánské kuře
Sahula před 17 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
Sahula před 18 hodinami
Pečený losos s bazalkou a rajčaty
Alenas23 před 18 hodinami
Suroviny:
houby čerstvé,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krupice,
koriandr sušený,
pepř celý,
bobkový list,
semínka hořčičná,
křen,
cibule
Komentáře (6)
Cibuli nedávám z prostého důvodu, že kvasí a dělá sliz.
Jinak to růžové zabarvení dělá jablečný ocet.
Jinak já nenakládám "měkkýše"
( Já houby předvářím tak 5 minut, horké houby + horký nálev, sterilace 10 minut a jsou výborné....)