Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 441 kJ / 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,90 g |
Tuky | 3,50 g |
Vláknina | 60,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,10 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 78,75 g |
Postup přípravy
Očištěné a nakrájené houby opláchneme a dáme vařit do osolené vody s trochou octa. Povaříme bez pokličky cca 15-20 minut dle druhu (tvrdosti) hub. Poté je přelijeme do sítka a řádně několikrát propláchneme studenou vodou. Krok 2: Do každé skleničky přijde: 1 malý lístek bobkového listu, cca 4 kuličky pepře, cca 1/4 lžičky hořčičného semínka, 1 kolečko křenu, popř. i pár kousků cibule. Krok 3: Houby naskládáme do čistých a vyvařených sklenic, přelijeme studeným nálevem, aby byly zcela ponořené, ale aby hladina sahala asi centimetr pod okraj sklenice.
(Pozn.: do jedné 370 ml skleničky se vejde cca 200-250 g hub). Krok 4: Zavíčkujeme čistými vyvařenými víčky a pak při 90-00 °C 20-30 minut sterilizujeme.
Pozn.: pokud budeme sterilizovat v normálním hrnci, na jeho dno dáme utěrku, na ní položíme skleničky a pak napustíme vodu cca do úrovně poloviny skleniček. Hrnec přiklopíme poklicí a rychle přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu tak, aby se voda jen mírně vařila – probublávala. Nakonec sklenice z hrnce vyjmeme a dáme je na utěrku vychladnout (můžou stát i obráceně - na víčkách).
Houby lze konzumovat nejdříve tři týdny poté.
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M7n
Moje poznámka
Nakládané houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M7n
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 2 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 11 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 18 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 52 minutami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 17 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 21 hodinami
Suroviny:
houby,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
koriandr sušený,
pepř celý,
bobkový list,
semínka hořčičná,
křen,
cibule
Komentáře (6)
Cibuli nedávám z prostého důvodu, že kvasí a dělá sliz.
Jinak to růžové zabarvení dělá jablečný ocet.
Jinak já nenakládám "měkkýše"
( Já houby předvářím tak 5 minut, horké houby + horký nálev, sterilace 10 minut a jsou výborné....)