Nakládané houby v octě
Houby s octem mohou pro některé z nás znít trochu nevábně a někdo by dokonce řekl, že nevábně i vypadají. Barva sice není nijak lákavá, ale věřte, že na chuti se vám to vrátí. Nakládané houby v octě vylepší vaši kulajdu, omáčku a skvěle doplní třeba i hovězí steak.
Suroviny pro 1 dávka
5 skleniček o objemu 370 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 441 kJ / 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,90 g |
Tuky | 3,50 g |
Vláknina | 60,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,10 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 78,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M7n
Moje poznámka
Nakládané houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M7n
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 4 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 22 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny se špenátem
Palenka před 24 minutami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 30 minutami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
ceslo před 1 hodinou
Ovocné kůže
Lahvacek před 4 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 12 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 17 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 19 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 19 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 19 hodinami
Suroviny:
houby čerstvé,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krupice,
koriandr sušený,
pepř celý,
bobkový list,
semínka hořčičná,
křen,
cibule
Komentáře (6)
Cibuli nedávám z prostého důvodu, že kvasí a dělá sliz.
Jinak to růžové zabarvení dělá jablečný ocet.
Jinak já nenakládám "měkkýše"
( Já houby předvářím tak 5 minut, horké houby + horký nálev, sterilace 10 minut a jsou výborné....)