Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje. Smetanovou omáčkou dokážete na závěr doladit celé luxusní jídlo.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 178 kJ / 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,24 g |
| Tuky | 95,50 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 106 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 22,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Krok 2: Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití.
Krok 3: Mezitím vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli.
Krok 4: Pak opečeme závitky ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.
Krok 5: Poté závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou.
Krok 6: Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 11. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
Moje poznámka
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 8 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 24 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 26 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 31 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 49 minutami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 58 minutami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 2 hodinami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 2 hodinami
Tématické fráze:
španělský ptáček na smetaně,
španělský ptáček se smetanou,
španělský ptáček na smetaně recept,
španělské ptáčky,
hovězí ptačky,
ptáčková omáčka,
ptáčci na smetaně,
španělský ptáček omáčka,
španělské ptáčky recept,
španělský ptáček,
ptáčci omáčka,
ptáčky recept,
hovězí ptáček,
omacka ptacci,
ptáček na smetaně,
španělský ptáček se smetanou recept,
omáčka španělský ptáček,
ptacci s omackou,
spanelsky ptacek s omáčkou,
recept na španělské ptáčky
Suroviny:
hovězí zadní,
špekáček,
okurky sterilované,
cibule,
slanina uzená,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
hořčice,
smetana,
jíška
Komentáře (35)
Já ptactvo moc často nedělám, protože strávníci si vymýšlí...jeden tam nechce vejce, další zase okurku a další slaninu:omg:..takže samozřejmě musím podávat rozkrojené, abych zjistila který pták komu patří
španěláky se nedělají tak často,aby se dali odfláknout.Takže vždy!!!kolik ptáčků,tolik cibulí,do závitků špek,salám-párek,vejce,okurku,na naklepané plátky nejprve pepř,sůl,hořčici1/2plnotučné a 1/2dion.Zabalit a potom standardní postup.Omáčku vždy zalít smetanou,dochutit a zahustit jíškou.Houskový knedlík a vyhledat gaučink.Tak dobrou!!!