Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi
Horký vývar s plnou chutí voní po divokém koření, hovězím mase a zelenině. Servírujte s uvařenými nudlemi a posypané sekanou petrželovou natí. Polévka, která vás zahřeje a zasytí nejen v sychravých dnech.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 256 kJ / 1 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,48 g |
Tuky | 71,07 g |
Vláknina | 19,65 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 37,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso dobře opláchneme, vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni. Na začátku, když dojde k varu, sebereme z hladiny sraženou bílkovinu (šedá pěna).
Krok 2: Poté, co se už netvoří šedá pěna, vložíme k masu na hrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, celou cibuli i s jednou vrstvou slupky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
Krok 3: Vaříme na mírném ohni lehkým varem zakryté asi 2-3 hodiny. Po hodině vaření vytáhneme z polévky kořenovou zeleninu, mrkev nakrájíme na kostičky a ostatní zeleninu nepoužijeme.
Krok 4: Hotový vývar přecedíme a nakrájíme do něj pěkné libové kousky uvařeného hovězího masa a přidáme na malé kousky nakrájenou uvařenou mrkev a mražený hrášek. Necháme cca 2-3 minutu provařit a poté již jen vychutnáváme lahodný vývar.
Krok 5: Tenké nudle uvaříme zvlášť dle návodu na obalu a vložíme množství dle zvyku strávníka na dno talíře a přelijeme vřelým vývarem. Dozdobíme sekanou petrželovou natí.
Zveřejněno 19. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z05R
Moje poznámka
Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z05R
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 14 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 11 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 12 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 12 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 13 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 14 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 14 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 15 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí polévka s nudlemi,
vývar z hovězího masa,
jak uvařit hovězí vývar,
hovězí vývar recept,
vývar s nudlemi,
kuřecí vývar s hráškem,
hovězí polévka s masem,
hovězí polévka s hráškem,
co uvařit z hovězího masa,
hovězí nudlová polévka,
vývar bez masa,
hovězí vývar,
hovězí vývar z zeber,
hovezi vyvar s ryži a hraskem,
sýrová omáčka s nudlemi,
hovězí na hrášku,
recepty hovězí pupek a žebro,
kureci vyvar s masem a nudlemi,
vyvar a,
zeleninovy vyvar s hraskem
Suroviny:
žebro hovězí,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
hrášek mražený,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř celý,
nudle polévkové,
petrželka
Komentáře (13)
Jé to e pěkný receptík , a úplně sním souzím.
Jenom když jsem ho podle receptiku zkoušel, tak mi toho hrášku přišlo dos, , tak až to příště budu dělat, dám tam jen asi třetinu. ( je mi jasné co je mladý hrášek a pokročilejší hrášek)
Kdo hospodaří s doácím hráškem, tak třeba semnou bude souhlasit, že přináší krásnou sladkost, ale ta nemůže hovězí vývar překrýt.
A plně souhlasím, kdo chce dorý vývar, je tu spolehlivý recept.
JEN JSEM OD VÝROBCŮ MASA VYŠETL, ŽE NENÍ DOBRÉ MASO UMÝVAT, ŽE MU TO NAOPAK ,,NEVÍM PROČ NESEDÍ.. NEB JE DOBŘE POVRCHOVĚ OŠETŘENO.
Dávám do placu diskusi a díky za dobrý návod na vývar.
,,TOŠ TAK ,,
Občas použiju i oháňku
Z toho uvařeného masa budeš jistě dělat nějakou omáčku ne, já ano, jen ještě nejsem rozhodnutá jakou. Dávám 2.boda