Tažený štrúdl
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere mnoho času. Štrúdl voní po másle, je šťavnatý a plný skvělých pikantních rozinek.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 455 kJ / 1 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,03 g |
Tuky | 37,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 208,12 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
Moje poznámka
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 36 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 42 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
těsto na štrůdl s octem,
tažené těsto,
tažený závin,
štrůdl z taženého těsta,
štrudl s octem,
taženy jablečny zavin,
štrudl,
tažené těsto recept,
tažený,
těsto na štrůdl se sádlem,
tažený závin se sádlem,
štrůdl se sádlem,
štrůdl recept,
tažený závin recept,
tahany štrůdl,
recept na tažene testo,
těsto s octem,
tazeny zavin video,
jablečný závin tažený,
tazenej strudl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
ocet,
voda,
jablko,
cukr skořice,
rozinky v rumu,
tuk
Komentáře (36)
To byl zákon mé tchýně! Jako kdybych ji slyšela! Štrúdl a máslo, jsou dvojčata, neopovaž šetřit, nebude to k jídlu !
S těstem se fantasticky dobře pracuje - šlo rozválet až tak, že se přes něj daly číst noviny
Jíst se to dalo, ale mám ověřeno, že k vlastím výtvorům je jeden tolerantnější...
Leč nezúčastněná osoba produkt hodnotila stroze: "Horší štrúdl sem eště nejedla! Dybys to rozválené těsto aspoň pomašloval máslem!!!"
Máte můj podiv
Kdysi jsem se zapřisáhl, že nikdy více tažený dělat nebudu a nebudu
Tady se dočítám, že netřeba vytahovat (na ubruse)
Jdu na to
No, uvidíme...