Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výtečná nádivka z hlívy ústřičné

Variace na tradiční velikonoční nádivku, kterou si v této podobě můžete dopřát po celý rok. Hlíva dodá pokrmu šťavnatost a mladé kopřivy lze nahradit baby špenátem nebo zcela vynechat. Skvěle chutná s vařenými bramborami přelitými máslem.

Hodnocení receptu je 4,3 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zamilovanadonej

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

zapékací mísa 25 x 18 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 206 kJ /
2 917 kcal
Bílkoviny170,36 g
Tuky125,19 g
Vláknina41,40 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 6,24 g
Sůl14,59 g
Sacharidy257,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme vejce, osolíme, opepříme a rozmělníme rukama. Přidáme nasekaný svazek petrželky a poté necháme uležet. Krok 2: Cibulku nakrájíme nadrobno a na pánvi na oleji orestujeme. Přidáme hlívu nakrájenou také nadrobno, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut. Krok 3: Přidáme šunku nakrájenou nadrobno a vše ještě chvíli podusíme. Pokud chceme přidat baby špenát či kopřivy, přidáme je zároveň se šunkou. Směs necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme s rohlíky. Krok 4: Zapékací misku či pekáč vymažeme olejem. Nádivku vložíme a poklademe bohatě plátky másla. Pečeme asi na 180 °C dozlatova, zhruba 40 minut. Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami s máslem.

TIP: 15 oblíbených receptů z hlívy ústřičné

Zveřejněno 27. 3. 2014

Poznámka autorky Zamilovanadonej

Toto jsem si vymyslela, nádivku milujeme. Je ale možné, že jí také někdo dělá :).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5Qn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5Qn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné :yes: Chutilo mi, nie je s tým veľa práce a obed je hotový :yes:;-)

:-p+:yes: podobně taky dělávám houbový nákyp

:yes::yes::yes: Vyzkouším;-)

Robím podobne a volám to hubový nákyp. Ale vynechávam šunku alebo údeniny, proste mám rada čistú hubovú chuť. My to konzumujeme bez zemiakov, len tak samotné, obyčajne so šalátom z kyslej kapusty (zelí). Samozrejme, použijem hocijaké huby - lesné alebo aj václavky alebo šampiňóny.

Vypadá to dobře, co nejdřív vyzkouším :yes:

Tématické fráze:
hlíva ústřičná recepty, nádivka z hlívy, recepty z hlívy ústřičné, nádivka s hlívou ústřičnou, nádivka s hlívou, recept z hlívy ustřičné, nákyp z hlívy, recept hlíva ústřičná, houbová nádivka z hlívy, nákyp z hlívy ustříčné, kopřivová nádivka bez masa, hlíva ústřičná recept, nákyp z kopřiv, hlíva ústřičná nákyp, recepty ládi hrušky nádivka, velikonoční nádivka s hlívou, hliva recept, recepty z hlívy, hlíva ustřičná-recepty, špenát s hlívou ústřičnou

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, petrželka zelená, šunka, rohlík, mléko, máslo, vejce, kopřivy, olej, sůl, pepř mletý, kmín mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu