Hovězí přední na divoko
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou medoviny či portského vína. Podáváme ho s lahodnými, smetanou zjemněnými mačkanými brambory s jarní cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 294 kJ / 1 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,00 g |
| Tuky | 82,86 g |
| Vláknina | 23,62 g |
| Cholesterol | 307 mg |
| Sodík | 4,79 g |
| Sůl | 12,02 g |
| Sacharidy | 144,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme od tuku a blan a nakrájíme na větší kousky.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme plochou stranou nože a posléze nasekáme nadrobno.
Krok 3: Do hrnce vhodíme cibuli, přidáme olej a dáme smažit dozlatova. Pak vhodíme maso a nasekaný česnek, promícháme a necháme dusit pod pokličkou cca 10 minut, až pustí šťávu.
Krok 4: Pak k masu vhodíme kostku bujónu, sůl a koření, přilijeme medovinu (nebo portské) a dusíme asi 80 minut, nebo dokud maso nezměkne.
Krok 5: Když je maso měkké a omáčka zredukována na polovinu, přidáme protlak nebo kečup. Promícháme a krátce provaříme.
Krok 6: V průběhu dušení masa oškrábeme brambory, nakrájíme je na menší kostky a propláchneme. V rychlovarné konvici přivedeme vodu k varu. Brambory vložíme do hrnce, posypeme solí a kmínem a zalijeme vařící vodou. Vaříme do měkka asi 25 minut, podle velikosti kostek.
Krok 7: Mezitím nakrájíme jarní cibulku včetně zelené části a posledních 7 minut před koncem vaření brambor ji k nim přidáme.
Krok 8: Brambory slijeme, přidáme plátek másla a ho necháme rozpustit. Pak brambory našťoucháme šťouchadlem nahrubo.
Krok 9: K bramborám přidáme zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme.
Krok 10: Na talíř dáme kopeček smetanových brambor, pár kousků masa a polijeme omáčkou.
Zveřejněno 16. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí přední na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qkX2
Moje poznámka
Hovězí přední na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qkX2
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 6 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 20 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 11 minutami
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 15 minutami
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 29 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 55 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 1 hodinou
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 2 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 3 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 4 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 4 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí predni recepty,
hovězí přední,
hovezi predni recept,
hovezi na divoko,
recepty přední hovězí maso,
recepty hovězí přední,
hovězí maso přední recepty,
hovězí na divoko pro pamětníky,
recept hovezi přední,
recept na hovězí přední,
predni hovězí,
přední hovězí recepty,
recepty na predni hovězí maso,
přední hovězí recept,
recepty z předního hovězího,
hovězí maso přední,
recepty z předního hovězího masa,
recepty na hovězí přední,
hovězí maso přední - recepty,
hovězí maso na divoko
Suroviny:
přední hovězí,
cibule,
česnek,
olej,
bujón hovězí,
koření divočina,
medovina,
sůl mořská,
kmín celý,
protlak rajčatový,
brambory,
sůl mořská,
kmín celý,
cibulka jarní,
smetana zakysaná,
máslo
Komentáře (8)