Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorská vepřová pečeně s pivní omáčkou

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 570 kJ /
3 243 kcal
Bílkoviny207,48 g
Tuky228,14 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 684 mg
Sodík 916 mg
Sůl2,27 g
Sacharidy56,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C.
Maso opláchneme, osolíme, posypeme kmínem a pepřem.
Do pekáčku dáme olej, na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu a položíme na to maso. Krok 2: Pekáček vložíme do trouby a pečeme nezakryté 20 minut. Přidáme bobkové listy, hovězí vývar a pečeme dalších 20 minut. Nakonec vše zalijeme pivem, zakryjeme pokličkou (alobalem) a pečeme ještě hodinu.
Po této době pekáček vyndáme z trouby a maso zabalíme do alobalu, aby nevychladlo. Krok 3: Na plotnu dáme kastrůlek, do kterého z pekáčku slijeme základ pro omáčku, přidáme máslo, worcestr, hořčici, citronovou šťávu, cukr, kakao a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny, omáčku dohladka rozmixujeme a případně ještě dochutíme.
Příloha: knedlíky, brambory, rýže, těstoviny, noky...

Zveřejněno 18. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoJL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoJL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Měla jsem strach z kakaa, ale chuťově znát není. Pro barvu jsem ještě dochutila teryiaki omáčkou (připomíná mi maggi :-D) a balsamikovou redukcí. Citron jsem nedala, podlévala jsem vývarem z celeru, který kyselím octem.

Tématické fráze:
veprova pecene, bavorska pečeně, veprova pecene s těstovinami, vepřová pečeně omáčka, s kucharem u plotny, vepřová pečeně recept, recepty z vepřové pečeně, vepřová pečeně recepty, vepřová pečeně na hořčici, vepřová krkovice s omáčkou, vepřova krkovička pečeně recepty, recepty z vepřové pečeně a těstoviny, vepřová pečeně s těstoviny, bavorská hovězí pečeně, vepřová krkovice na kmíně s omáčkou, bavorská krkovice, bavorska krkovice recept, vepřová pecene testoviny, bavorske pecene maso, pečenĕ bavorska

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, cibule, sůl, pepř, kmín drcený, česnek, celer, mrkev, pórek, pivo světlé, bobkový list, vývar hovězí, máslo, omáčka worcesterová, hořčice plnotučná, šťáva citronová, cukr, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu