Ražniči v zapékací misce
Milujete špízy, ale nebaví vás zdlouhavé napichování surovin na špejle? Nevadí – stačí je nasypat do zapékací misky, okořenit a upéct. Záleží jen na vás, zda zvolíte prorostlejší krkovičku, nebo libovější plec. Ražniči si skvěle vychutnáte třeba s bramborovou kaší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 739 kJ / 1 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,44 g |
Tuky | 42,05 g |
Vláknina | 13,52 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 897 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso, cibuli, česnek i uzeninu nakrájíme na kostičky, promícháme s hořčicí, solí, pepřem a mletou paprikou.
Krok 2: Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Krok 3: Dáme do pekáčku nebo do mísy z ohnivzdorného skla a přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme v rozehřáté troubě necelé 2 hodiny v závislosti na druhu použitého masa.
Krok 4: Před dopečením můžeme pokličku oddělat, aby se zredukovala šťávička, které je tam docela dost.
Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší přelitou výpekem.
Zveřejněno 23. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči v zapékací misce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZLx
Moje poznámka
Ražniči v zapékací misce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZLx
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 5 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 6 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 51 minutami
Špenátová polévka
brtna před 2 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 4 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
zapékací misky recepty,
krůtí ražniči,
ražniči,
recepty do zapekacich misek,
ražniči na pekáčku,
recepty do zapékací misky,
ražniči recept,
zapékací miska recepty,
raznici na plechu,
zapékací misky,
recepty pro zapékací misky,
ražniči z krůtího masa,
recepty v zapekacich miskach,
recept na ražničí,
ražničí ze dvou druhů masa recepty,
zapékací misky recept,
recepty ražničí,
recepty zapékací misky,
recept do zapékací misky,
recepty na zapékací misky
Suroviny:
maso vepřové,
špekáček,
cibule,
česnek,
hořčice,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká
Komentáře (54)
***
"Tento recept jsem vymyslela sama..."
No asi jste o tom přesvědčena, ale chápu vás
Kdysi jsem vymyslel variantu na "Šneky po gaskoňsku", tedy ulity plněné drůbežími žaludky (komentář zde: https://www.toprecepty.cz/recept/48039-hlemyzdi-sn...
Nějaký čas jsem nosil nos nahoru, až mi do něj málem napršelo