Lečo bez zavařování
Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 885 kJ / 4 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,00 g |
Tuky | 272,40 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,60 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 315,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata můžeme oloupat.
Krok 2: Do hrnce dáme olej, vsypeme cibuli a papriky, podusíme pod poklicí, až pustí dostatečně tekutiny.
Krok 3: Potom přidáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý, tj. 200 g kelímek hořčice a opět provaříme.
Krok 4: Ještě vroucí plníme do čistých sklenic, utřeme hrdla, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Moje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Posvícenské ořechy
Amona před 1 minutou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 1 hodinou
Pampeliškový med
Mrspassinger před 1 hodinou
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 3 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 4 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Tématické fráze:
lečo na zimu,
zavařujeme lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
domácí lečo zavařování,
lečo,
jak zavařit lečo,
zeleninové lečo zavařování,
zavarovani leca do sklenic,
lečo do sklenic,
zeleninové lečo bez zavařování,
zavařování leča v troubě,
leco s horcici,
jak se dela leco,
jak se zavařuje lečo,
lečo na zavaření,
recept na vyborne leco,
zavařování zeleninové lečo,
jak zamrazit lečo,
zaváření leča,
zeleninové lečo na zimu
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olej,
hořčice plnotučná,
sůl,
cukr
Komentáře (163)