Naložená zelenina v soli
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin, zeleninových polévek, nebo sekané.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 825 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,28 g |
Tuky | 3,04 g |
Vláknina | 55,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 957 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 59,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky vhodné do mlýnku na maso. Mlýnek by měl být nejlépe elektrický s nástavcem s malými až středními otvory.
Krok 2: Očištěnou a umytou zeleninu umeleme, necháme chvíli odpočinout a pustit šťávu.
Krok 3: Pak bereme do obou rukou větší hrsti namleté zeleniny, lehce ji zmáčkneme, aby pustila přebytečnou vodu a dáváme do předem zvážené mísy.
Krok 4: Zbylou tekutinu vypijeme nebo přidáme do jídla. Po zvážení zeleniny navážíme sůl, 1/3 váhy zeleniny. Rukou zeleninu promícháváme a přisypáváme sůl a aromat. Směs musí být dobře promíchaná.
Krok 5: Nakonec natlačíme do meších čistých sklenic, upěchujeme, uzavřeme čistými víčky a dáme do lednice, kde vydrží dlouho.
Zveřejněno 10. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
Moje poznámka
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 23 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 5 minutami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 19 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 22 minutami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 50 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Suroviny:
mrkev,
petrželka kořenová,
celer,
pórek,
kedlubna,
kapusta růžičková,
květák,
libeček,
petrželka zelená,
cibulka lahůdková,
sůl,
Komentáře (5)