Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 851 kJ / 2 354 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,75 g |
Tuky | 68,48 g |
Vláknina | 17,54 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 366,02 g |
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Ručně nebo s robotem:
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 3: Hotové a vykynuté těsto na stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 12 kousků a z každého uděláme bulku. Všechny necháme krátce nakynout (podle okolního tepla, cca 10-15 minut), pak je rukou lehce zploštíme a orazíme raznicí. Netlačte raznici těstem až zcela k podložce, mohli byste těsto úplně rozkrojit. Krok 4: Naražené bulky potřeme štětcem svrchu vodou, každou kaiserku pak vložíme do misky s mákem a lehoučce přitlačíme. Takto upravené je uložíme kynout jednu vedle druhé na plech s pečícím papírem. Během kynutí (cca 30 minut) kaiserky dvakrát postříkáme vodou z rozprašovače a pak ještě jednou, před vložením do trouby. Namočená semínka na pečivu lépe drží. Krok 5: Kaiserky upečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C / 13-18 minut.
Zveřejněno 7. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaiserky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PBo
Moje poznámka
Kaiserky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PBo
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 23 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 40 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Suroviny:
voda,
cukr,
sádlo,
sůl,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
droždí,
mák
Komentáře (12)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0