Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 851 kJ / 2 354 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,75 g |
Tuky | 68,48 g |
Vláknina | 17,54 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 366,02 g |
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Ručně nebo s robotem:
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 3: Hotové a vykynuté těsto na stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 12 kousků a z každého uděláme bulku. Všechny necháme krátce nakynout (podle okolního tepla, cca 10-15 minut), pak je rukou lehce zploštíme a orazíme raznicí. Netlačte raznici těstem až zcela k podložce, mohli byste těsto úplně rozkrojit. Krok 4: Naražené bulky potřeme štětcem svrchu vodou, každou kaiserku pak vložíme do misky s mákem a lehoučce přitlačíme. Takto upravené je uložíme kynout jednu vedle druhé na plech s pečícím papírem. Během kynutí (cca 30 minut) kaiserky dvakrát postříkáme vodou z rozprašovače a pak ještě jednou, před vložením do trouby. Namočená semínka na pečivu lépe drží. Krok 5: Kaiserky upečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C / 13-18 minut.
Zveřejněno 7. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaiserky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PBo
Moje poznámka
Kaiserky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PBo
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 14 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 21 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 53 minutami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 2 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 3 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 14 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 16 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 17 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 18 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 19 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 19 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 19 hodinami
Suroviny:
voda,
cukr,
sádlo,
sůl,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
droždí,
mák
Komentáře (19)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0