Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková buchta

Buchty nemusí být jen s mákem či tvarohem. Použijte ovoce, kterého je na podzim spousta, například švestky. Jejich sezóna je v plném proudu, tak z nich vykouzlete chutný koláč, který vydrží vláčný několik dní.

Hodnocení receptu je 4,4 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 522 kJ /
4 188 kcal
Bílkoviny75,86 g
Tuky148,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy628,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřicí prášek do pečiva smícháme v misce. Přidáme mléko, vejce, olej a dobře promícháme. Krok 3: Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Krok 4: Těsto nalijeme na plech, posypeme nakrájenými švestkami a jemně zaprášíme skořicí. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku, po vytažení musí být suchá.

TIP: Jak využít švestky v kuchyni?

Zveřejněno 1. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rR1L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rR1L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kolač je vyborny akorat sem skořici smichala se třtinovym cukrem udelalo to takovy trosku karamel a jen se po nem zaprašilo
<3;-):-O

moc nám chutnala

:-)<3:yes: koláč se mi líbí jen se obávám, že dlouho fakt nevydrží (sní ho):-K

Upřimne jsem trochu zklamana. Těsto mi chuťove ke svestkam moc nepasuje. Navic skorice, ktera se svrchu v mistech, kde nejsou svestky, pripece k testu, nechutna dobre a ani to nevypada hezky :(

Buchta byla výborná,přidávám do oblíbených ;-)

Moc dobrá buchta. Chutnalo doma všem :-)

Sensej,buchta moc dobrá,místo cukru jsem použil stévii:-K

Výborná :)

Dnes jsem zkousela recept a nad miru jsme byli spokojeni, buchta nam moc chutnala. Vrele vsem doporucuji, recept je snadny a velmi rychli.:-)

cathleen: no to ano

spagetka, Mag: pokud se použije větší hrnek, bude patrnê potřeba upravit množství vajec.

Mag: obvykle se bere běžný hrnek, že má obsah 250 ml, ale i když použijete jiný obsah, prostě použijte ten samý hrnek na všechno. Já na hrnkové recepty používám třeba 350 ml hrnek, protože to už mám vyzkoušené na svůj plech ;-)

Kolik má hrnek ml 250? Moc děkuji
M.

Tématické fráze:
švestková buchta s drobenkou, buchta se švestkami, rychlá švestková buchta, buchta ze švestek, švestková buchta s drobenkou od babičky, švestková buchta hrnková, recept na švestkovou buchtu, litá buchta se švestkami, hrnková buchta se švestkami, hrnková švestková buchta, svestkova bublanina s drobenkou, hrnickova svestkova buchta, buchta se švestkami a drobenkou, buchta se svestkama, buchty se švestkami, švesková buchta, švestková bublanina, rychla buchta se svestkami, rýchlý švestková buchta, rychla svestkova buchta s drobenkou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, švestky, skořice mletá, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu