Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové buchty pečené v remosce

Remoska je kuchyňským pomocníkem, který nám šetří čas a i nějakou energii. Upéct v ní můžeme i kynuté buchty. Těsto na ně můžeme zadělat ručně nebo použít dalšího pomocníka – domácí pekárnu. Buchty plníme pikantními povidly.

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 35 min doba přípravy včetně kynutí

155 min (120 min příprava + 35 min tepelná úprava, doba přípravy včetně kynutí)

Suroviny pro 14 kusů

Recept je pro větší remosku o průměru mísy 32 cm.

14kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: K zadělání kynutého těsta můžeme použít domácí pekárnu. Jako první do ní nalijeme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek a přidáme citronovou kůru. Následně přisypeme mouku promíchanou se solí a cukrem, nahoru dáme rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Kdo pekárnu nevlastní, tak zadělá těsto klasicky. Nejprve připravíme z části mléka, lžíce mouky, lžíce cukru (vše bereme z odvážených surovin) a rozdrobeného droždí kvásek. Ten necháme na teplém místě vzejít. Krok 3: Do mísy následně prosejeme mouku smíchanou se solí, cukr, citronovou kůru, vlažný zbytek mléka, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké, vláčné a nelepivé těsto. Necháme v míse pod utěrkou na teplém místě vykynout. Krok 4: Na povidlovou náplň zahustíme povidla strouhaným perníkem, hustější naředíme troškou rumu, můžeme přidat i trochu citronové kůry nebo mleté skořice. Krok 5: Vykynuté těsto zpracujeme na mírně podsypaném vále do bochánku, z něj vyvalíme váleček a nakrájíme 14 kousků - koleček. Každý kousek roztáhneme do šířky, doprostřed dáme hromádku povidel a uděláme "raneček". Dobře stiskneme a uzavřeme, aby náplň nevytékala. Krok 6: Mísu remosky do 3/4 výšky potřeme rozpuštěným, ale vlahým tukem a naskládáme do ní připravené buchty, spojem dolů. Po bocích je řádně mastíme, aby se při pečení neslepily. Pod utěrkou je necháme trochu vykynout, nemusí být vykynuté hodně, jelikož buchty budou ještě kynout v začátku pečení, než se dostatečně vyhřeje víko. Krok 7: Buchty potřeme vlahým tukem i na povrchu, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 35–38 minut. Tento čas je pouze orientační. Krok 8: Povrch buchet je dobré po krátkém zapečení přikrýt kolečkem vystřiženého alobalu nebo papíru na pečení o stejném průměru jako je mísa, aby se buchty shora nepřipalovaly a přitom se dobře propekly i uprostřed. Lze využít i tzv. zbytkové teplo, kdy se remoska před koncem pečení vypne a nechá se ještě přiklopená cca 5–8 minut. Krok 9: Po upečení sejmeme víko, mírně zchladlé buchty z mísy vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

TIP: Jak používat remosku

Zveřejněno 18. 6. 2018

Poznámka autorky Merylas

Recept je určený pro větší remosku Grand o průměru mísy 32 cm. Kdo nemá remosku, upeče v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqv5

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqv5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji vám všem za odpověď a za radu, zkusím to, ráda bych ji více využívala. Zatím jsem v ní jen zapékala. Díky.

Mám dvě letité remosky střední velikosti s hliníkovou miskou :yes::yes::yes:
Minorku a Grand mi potomstvo zlé, blbé a zločinné kdysi "znárodnilo" ;-(:-8:-)
Při pečení buchty NIČÍM nepřikrývám
Peču na barvu a rozhodně nebývají ani bledé vespod, ani spálené shora :-)
OT
Barva buchet po upečení se odvíjí i od množství cukru v těstě:
Kdysi jsem dodělával těsto a část byla méně oslazená 8-(
Po upečení byly buchty různobarevné jako májová koťátka... :-D

satelit: Jak píše Magdalenka, buchty se zakrývají úplně, takže kolečko o průměru mísy. Dopsala jsem do postupu. Ale pokud máte ráda buchty zespodu dobře propečené, tak to raději pečte v troubě. V remosce jsou zespod světlejší, tak ať nejste zklamaná. Mám teflonovou mísu.

satelit: ja prikrývam všetko alobalovým kolesom, čiže priemer ako má remoska.

Dobrý den, škoda, že jste to kolečko neznázornila. Má zakrýt buchty úplně, nebo jen střed? Nepeču v Remosce (mám velkou Grang), protože nemám ráda buchty se světlým (neupečeným) spodkem. Škoda.

Tématické fráze:
kynuté buchty v remosce, buchty pečené v remosce, pečeme v remosce recepty, kynuté buchty z remosky, pečené buchty, povidlove buchty s remosky, kynuté buchty v v remosce, buchty z remosky, pečene povidla, pečení buchet v remosce, pečení v remosce, buchty do remosky, domaci buchty z remosky, povidlové buchty, remoska buchty, švestková povidla do buchet, buchty v remosce, remoska recepty, kynuté buchty pečené v remosce, pecene buchty remoska

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, cukr vanilkový, mléko, máslo, žloutek, droždí čerstvé, kůra citronová, povidla švestková, perník strouhaný, skořice mletá, kůra citronová, rum, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]