Kynuté těsto na štrúdl
Máte chuť na závin, ale chcete vyzkoušet jiné než listové těsto? Máme pro vás tip na skvělé kynuté těsto, které je vláčné, voňavé a můžete ho použít pro sladké i slané pečení. Navíc nemusíte čekat až vykyne, můžeme plnit hned.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 866 kJ / 2 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,36 g |
| Tuky | 122,15 g |
| Vláknina | 37,90 g |
| Cholesterol | 587 mg |
| Sodík | 604 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 358,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 175 °C. Plech o rozměru 35x40 cm vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Do mísy prosejeme hladkou mouku smíchanou se špetkou soli.
Krok 3: Z vlažného mléka, droždí a 1 lžíce cukru necháme vzejít kvásek.
Krok 4: Rozpuštěné, vlažné máslo přilijeme spolu s kváskem k mouce a vypracujeme hladké těsto.
Krok 5: Necháme odpočinout minimálně 5 minut a rozválíme.
Krok 6: Mezitím si oloupeme a nastrouháme omytá jablka.
Krok 7: Těsto rozdělíme na 2 díly a každý postupně rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm.
Krok 8: Na každý plát rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí, ořechy a stočíme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Krok 9: Pečeme asi 25 minut.
Zveřejněno 11. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté těsto na štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kMkK
Moje poznámka
Kynuté těsto na štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kMkK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 7 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Tématické fráze:
kynuty strudl,
štrůdl z kynutého těsta,
testo na strudl,
recept na kynutý štrudl,
domaci kynuty strudl,
kynutý štrůdl s jablky,
štrudl kynutý,
štrůdl nejlepší recepty kynuty,
kynutý štrůdl se skorici,
štrůdl s kynutého těsta,
kynute testo,
kynuty zavin,
recept na těsto na štrudl,
kynutý jablečný závin,
kynutý jablkový štrůdl,
slaný štrůdl z kynutého těsta,
kynuté strudl,
kynutý štrůdl bez kynutí,
závin z kynutého těsta,
štrudl z kynutého
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
mléko,
cukr,
droždí,
sůl,
jablko,
skořice,
ořechy,
vejce
Komentáře (32)
Dnes ráno na snídani, půlka snězená a těsto bylo pořád vláčné.
Pokud chcete usetrit vajicko pri potirani, zkuste pouzit mleko a posypat cukrem, jen malicko pro barvu... Tak to delam ja, protoze je to skoda vejce