Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů

Skvělá cuketová nádivka bez mouky je lehká a chutná za tepla i za studena. Kombinaci sýrů, vajec a zeleniny spojuje rozmixovaná cizrna. Hodí se nejen pro letní dny, ale i na svačinu či na výlet.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

be.amenity be.amenity

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

pekáček 20 x 30 cm

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 284 kJ /
1 741 kcal
Bílkoviny115,56 g
Tuky114,58 g
Vláknina18,06 g
Cholesterol 488 mg
Sodík 4,60 g
Sůl11,20 g
Sacharidy57,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety umyjeme, odkrojíme stopky a špičky, přepůlíme, lžičkou lehce vydlabeme jádřince (u mladých cuket není třeba) a nastrouháme nahrubo. Dáme do cedníku, posolíme a necháme cca 15-20 minut odkapat. Krok 2: Cizrnu slijeme z nálevu do cedníku, propláchneme vodou, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a necháme ještě oschnout. Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Očistíme papriku. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme, papriku nakrájíme na krátké tenké proužky.
Bylinky nasekáme nadrobno. Šunku a sýry nakrájíme na kostičky (gorgonzolu do směsi stačí jen rozmělnit). Krok 4: Z cukety ještě co nejvíce rukou vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cizrnu v sekáčku nasekáme nahrubo. Krok 5: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky promícháme se smetanou. Z bílků ušleháme spolu se špetkou soli pevný sníh. Krok 6: Troubu předehřejeme na 185 °C. Krok 7: Formu nebo pekáček vymažeme kokosovým olejem. Krok 8: V míse smícháme všechny připravené ingredience: cuketu, cizrnu, cibuli, papriku, česnek, šunku, sýry a bylinky. Přilijeme směs žloutků a smetany, zaprášíme špetkou muškátového oříšku, osolíme, opepříme a lehce vmícháme připravený sníh z bílků. Krok 9: Celou směs opatrně přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a pečeme cca 45 minut (podle zkušeností s vlastní troubou) do zlatova.

TIP: Top 7: Nejlepší recepty z cukety

Zveřejněno 7. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERO9l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERO9l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Anna Kocikova: Anna Kocikova: Děkuji Aničko:-K Též mám ráda cizrnu vždy spíše v celku, zde však slouží místo mouky, kterou nemám na léto moc ráda. A tak, jen nahrubo nasekaná (nikoliv rozmixovaná na kaši) cizrna, mouku skvěle nahradila:-* Krásné dny:-8

Moc hezký recept:-KCizrnu mám ráda a proto bych ji nemixovala:-8

Marie Svarcova: Děkuji:-K

:-)<3:yes:recept se mi líbí :-K

Suroviny:
cuketa, cizrna, vejce, kapie, cibule červená, česnek, šunka, sýr modrý, sýr chedar, sýr gouda, smetana zakysaná, čerstvé bylinky, ořech muškátový, sůl, pepř, olej kokosový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu