Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů
Skvělá cuketová nádivka bez mouky je lehká a chutná za tepla i za studena. Kombinaci sýrů, vajec a zeleniny spojuje rozmixovaná cizrna. Hodí se nejen pro letní dny, ale i na svačinu či na výlet.
Suroviny pro 5 porcí
pekáček 20 x 30 cm
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 284 kJ / 1 741 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,56 g |
| Tuky | 114,58 g |
| Vláknina | 18,06 g |
| Cholesterol | 488 mg |
| Sodík | 4,60 g |
| Sůl | 11,20 g |
| Sacharidy | 57,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety umyjeme, odkrojíme stopky a špičky, přepůlíme, lžičkou lehce vydlabeme jádřince (u mladých cuket není třeba) a nastrouháme nahrubo. Dáme do cedníku, posolíme a necháme cca 15-20 minut odkapat.
Krok 2: Cizrnu slijeme z nálevu do cedníku, propláchneme vodou, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a necháme ještě oschnout.
Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Očistíme papriku. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme, papriku nakrájíme na krátké tenké proužky.
Bylinky nasekáme nadrobno. Šunku a sýry nakrájíme na kostičky (gorgonzolu do směsi stačí jen rozmělnit). Krok 4: Z cukety ještě co nejvíce rukou vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cizrnu v sekáčku nasekáme nahrubo. Krok 5: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky promícháme se smetanou. Z bílků ušleháme spolu se špetkou soli pevný sníh. Krok 6: Troubu předehřejeme na 185 °C. Krok 7: Formu nebo pekáček vymažeme kokosovým olejem. Krok 8: V míse smícháme všechny připravené ingredience: cuketu, cizrnu, cibuli, papriku, česnek, šunku, sýry a bylinky. Přilijeme směs žloutků a smetany, zaprášíme špetkou muškátového oříšku, osolíme, opepříme a lehce vmícháme připravený sníh z bílků. Krok 9: Celou směs opatrně přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a pečeme cca 45 minut (podle zkušeností s vlastní troubou) do zlatova.
Bylinky nasekáme nadrobno. Šunku a sýry nakrájíme na kostičky (gorgonzolu do směsi stačí jen rozmělnit). Krok 4: Z cukety ještě co nejvíce rukou vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cizrnu v sekáčku nasekáme nahrubo. Krok 5: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky promícháme se smetanou. Z bílků ušleháme spolu se špetkou soli pevný sníh. Krok 6: Troubu předehřejeme na 185 °C. Krok 7: Formu nebo pekáček vymažeme kokosovým olejem. Krok 8: V míse smícháme všechny připravené ingredience: cuketu, cizrnu, cibuli, papriku, česnek, šunku, sýry a bylinky. Přilijeme směs žloutků a smetany, zaprášíme špetkou muškátového oříšku, osolíme, opepříme a lehce vmícháme připravený sníh z bílků. Krok 9: Celou směs opatrně přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a pečeme cca 45 minut (podle zkušeností s vlastní troubou) do zlatova.
Zveřejněno 7. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERO9l
Moje poznámka
Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERO9l
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 16 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 1 hodinou
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 2 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 2 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 10 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 15 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 15 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 16 hodinami
Suroviny:
cuketa,
cizrna,
vejce,
kapie,
cibule červená,
česnek,
šunka,
sýr modrý,
sýr chedar,
sýr gouda,
smetana zakysaná,
čerstvé bylinky,
ořech muškátový,
sůl,
pepř,
olej kokosový
Komentáře (5)