Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní pohankový salát

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

množství surovin je orientační

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 728 kJ /
891 kcal
Bílkoviny27,92 g
Tuky4,82 g
Vláknina30,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy169,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurku omyjeme, oloupeme - necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky. Krok 2: Rajčata nakrájíme a také odstraníme semínka. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Do mísy dáme uvařenou pohanku, připravenou zeleninu a osolíme. Krok 4: Našleháme olej s citronovou šťávou a nalijeme na salát. Krok 5: Na závěr jemně promícháme s lístky rukoly a petrželkou.

TIP: Rukola v naší kuchyni

Zveřejněno 6. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní pohankový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jP45

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní pohankový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jP45

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Salát je super,jen jsem neměla okurku a rukolu.Misto toho jsem dala kedlubnu.I tak je moc dobrý

Petra Dvor. Petra Dvor. přidala novou fotografii! 3. 6. 2024 18:11

Marie Svarcova: Maruško, děkuju:-K já už jsem ho taky dlouho nedělala, musím to brzy napravit:-8

:-)<3:yes: pěkný recept - pokud dělám salát z jednohu druhu semínka nechám, pokud směs tak je vyndám, záleží také s jakou zálivkou:-K, tento salátek by mi moc chutnal :yes:

Ano ked sa nevyberu semienka,je tam viacej stavy.Ale ja som nevyberala,spravila som a hned zjedla.Keby som to mala na neskorsie,tak by tam bolo viacej stavy zo zeleniny.

popoluska340: děkuju, jsem ráda, že chutnal aspoň Tobě ;-):-)) a taky děkuju za přidání krásné fotky:-):yes:

remišová jana: samozřejmě si je tam můžeš nechat, nějak mi to k té pohance jde líp, ale zvláštní důvod k tomu nemám. Zdá se mi, že zelenina nepustí tolik " vody " ;-):-)

remišová jana 17. 3. 2016 11:57
Měla bych dotaz, než budu dělat, proč se do salátu nedává celá okurka a rajčata včetně semínek? děkuji moc Jana

Dneska som robila tento salatik a super,budem robievat casto.Manzelovi som k nemu osmazila maso,ale on chcel krajec chleba.Salat si nabral 2x na vidlicku,a skoncil.On take zdrave jedla odmieta zjest.Ked dam do polievky pohanku,tak zje,inac nie.

popoluska340 popoluska340 přidala novou fotografii! 16. 3. 2016 19:07

Už podle fotky opravdu letní salát:-KPohanka je u nás oblíbená:-p:yes:

maris maris přidala nové fotografie! 6. 8. 2015 15:47

Tématické fráze:
zeleninovy salat s pohankou, salát s pohankou, pohankový salat, pohankový salát recepty, recept na salát s pohankou, pohankový salát s tuňákem, pohankový salat s kuřecím masem, pohánkový salát recept, recept na pohankový salát, zeleninový salát s rukolou a pohankou, salat z pohankou, zeleninový salát s lososem a pohankou, pohankovy salat s rajčaty, salat s ponankou, zeleninový salát recept, letní zeleninový salát, pohankovy salát k masu, letní zeleninový saláty recepty, salat s pohankou a masem, recept na kuřecí salát s pohankou

Suroviny:
pohanka, okurka salátová, rajče, cibule, rukola, petržel, šťáva citronová, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu