Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 623 kJ / 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,75 g |
Tuky | 30,97 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 61,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme a nakrájíme. Kdo chce, může spařit horkou vodou a oloupat, já nechala celé. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme.
Krok 2: Na másle s olejem orestujeme cibuli s kořením. Přidáme mrkev a po chvíli rajčata a pyré. Krátce podusíme, vhodíme snítky bylinek a zalijeme vývarem
Krok 3: Vaříme 10-15 minut a vytáhneme koření a tymián, bazalku můžeme nechat. Vše rozmixujeme dohladka. Komu by se zdála polévka řídká, zahustí trochou jíšky.
Krok 4: Dochutíme cukrem, skořicí, případně solí. Polévku podáváme horkou, posypanou brynzou podle chuti a krutony.
Zveřejněno 29. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní rajská polévka s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYG9
Moje poznámka
Letní rajská polévka s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYG9
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 6 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 14 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 26 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Suroviny:
rajče,
pyré rajčatové,
cibule,
mrkev,
máslo,
olej,
koření nové koření,
bobkový list,
vývar masový,
tymián,
bazalka čerstvá,
sůl,
cukr,
skořice mletá,
brynza,
krutony
Komentáře (2)