Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 623 kJ / 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,75 g |
Tuky | 30,97 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 61,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme a nakrájíme. Kdo chce, může spařit horkou vodou a oloupat, já nechala celé. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme.
Krok 2: Na másle s olejem orestujeme cibuli s kořením. Přidáme mrkev a po chvíli rajčata a pyré. Krátce podusíme, vhodíme snítky bylinek a zalijeme vývarem
Krok 3: Vaříme 10-15 minut a vytáhneme koření a tymián, bazalku můžeme nechat. Vše rozmixujeme dohladka. Komu by se zdála polévka řídká, zahustí trochou jíšky.
Krok 4: Dochutíme cukrem, skořicí, případně solí. Polévku podáváme horkou, posypanou brynzou podle chuti a krutony.
Zveřejněno 29. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní rajská polévka s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYG9
Moje poznámka
Letní rajská polévka s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYG9
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 1 hodinou
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 1 hodinou
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 2 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 2 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 5 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 5 hodinami
Suroviny:
rajče,
pyré rajčatové,
cibule,
mrkev,
máslo,
olej,
koření nové koření,
bobkový list,
vývar masový,
tymián,
bazalka čerstvá,
sůl,
cukr,
skořice mletá,
brynza,
krutony
Komentáře (4)