Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 072 kJ / 2 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,50 g |
| Tuky | 11,75 g |
| Vláknina | 20,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 436,70 g |
Postup přípravy
Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi hodinu kynout.
V závislosti na okolní teplotě – v létě bude stačit ke kynutí i kratší doba.
Nakynuté těsto prohněteme, dobře zakryjeme a uložíme do lednice, odkud ho můžeme v průběhu příštích tří dnů kdykoliv vzít a použít. Krok 2: V den pečení si umícháme těsto – ve vodě rozpustíme droždí, přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme. Ke konci hnětení přidáme i nakrájené kousky starého těsta z lednice (vytažené asi hodinu před zaděláváním, aby se trochu ohřálo).
Výsledné těsto je poměrně dost hydratované, přesto drží při sobě a dá se dobře seškrábnout.
Stěrkou ho vyškrábneme do naolejované širší misky, přeložíme a necháme 30-40 minut kynout. Znovu přeložíme (na naolejovanou misku i na prsty se těsto lepí minimálně) a necháme kynout dalších 30-40 minut. A ještě jednou zopakujeme. Krok 3: Vykynuté těsto opatrně vyklopíme na pomoučenou desku stolu, opatrně urovnáme do obdélníka a lopatkou nebo velkou stěrkou rozkrájíme na 4 pásy – budoucí bagety.
Každou před přenesením na plech opatrně překroutíme, jako když ždímáte utěrku – všechno opatrně a zlehka, ať se těsto nepomačká. Krok 4: Než se na 250°C nahřeje trouba s dlaždicí a starým plechem na horkou vodu, dokynou i bagety. Postříkáme je vodou z rozprašovače, přemístíme i s pečící fólií na nahřátou dlaždici, do rozžhaveného starého plechu chrstneme necelých 100 ml horké vody a troubu rychle zavřeme.
Pečeme asi 10 minut, pak teplotu zeslabíme na 200°C, troubu krátce vyvětráme od páry a dopečeme (přibližně 10-15 minut).
Zveřejněno 26. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bagety se starým těstem (old dough, pâte fermentée)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MqE3
Moje poznámka
Bagety se starým těstem (old dough, pâte fermentée)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MqE3
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 3 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 4 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 4 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 1 hodinou
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 3 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 5 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 6 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 7 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak udělat bagetu s těstem ne veka,
recepty na bagetu,
old dough,
těsto paté fermenteé,
těsto na bakety,
louhované kaštanky se starym těstem,
dough recept
Suroviny:
voda,
mouka chlebová pšeničná,
droždí čerstvé,
sůl,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
sůl
Komentáře (5)