Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 047 kJ / 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,32 g |
Tuky | 57,82 g |
Vláknina | 6,76 g |
Cholesterol | 99 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 35,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí krk uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Maso obereme a uchováme.
Krok 2: Na omáčku zpěníme na másle cibuli nakrájenou najemno. Zasypeme moukou a orestujeme.
Krok 3: Jíšku zalijeme zchladlým vývarem a povaříme. Přidáme obrané maso a sladkou smetanu.
Krok 4: Krátce povaříme, trochu omáčky smícháme se zakysanou smetanou a spojíme dohromady.
Krok 5: Do omáčky dáme obrané maso a nasekaný kopr. Omáčku dochutíme cukrem a octem. Podáváme s bramborami.
Zveřejněno 12. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprovka z vařeného krůtího krku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkNVA
Moje poznámka
Koprovka z vařeného krůtího krku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkNVA
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 13 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 15 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 8 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 8 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 10 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 11 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 11 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 11 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 12 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 12 hodinami
Suroviny:
krky krůtí,
zelenina kořenová,
cibule,
česnek,
libeček,
pepř celý,
sůl,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
vývar masový,
smetana na vaření,
smetana zakysaná,
kopr,
sůl,
pepř bílý,
ocet,
cukr
Komentáře (9)
Děkuji za recept…