Postup přípravy
Krok 1: Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku smícháme se sladkou paprikou a okořeněné hranolky v ní ze všech stran obalíme. V kastrůlku rozpálíme olej, dáme takové množství, aby byly celé ponořené a opečeme je v něm do křupava. Podáváme s bramborem.
Krok 2: Do 1 l vody dáme zbytky kapra, libeček, bobkový list, cibuli, mrkev, česnek, celer, nové koření celý pepř a vaříme, až je maso měkké. Scedíme, mrkev nakrájíme na drobno a s obraným masem od kostí vrátíme do polévky. Podle chuti osolíme, dáme polévkové koření a nakrájenou pažitku. Polévku nalijeme do talíře a každý si dá podle sebe množství nudliček.
Zveřejněno 5. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ďábelské kapří hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2jqP
Moje poznámka
Ďábelské kapří hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2jqP
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 2 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 4 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 4 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 6 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 6 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 7 hodinami
Suroviny:
kapr,
sůl,
tymián,
pepř mletý,
koření chilli,
paprika sušená sladká,
mouka polohrubá,
kapr,
maso,
sůl,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
libeček,
pažitka,
koření polévkové,
Komentáře (3)
Místo polohrubé mouky bezlepková a pohanková mouka