Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alá miliónová)
Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí a vůní, které vám připomenou dětství a chvíle strávené u babiččina stolu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 652 kJ / 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,28 g |
Tuky | 71,39 g |
Vláknina | 2,35 g |
Cholesterol | 671 mg |
Sodík | 257 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 30,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nastrouháme na jemných slzičkách struhadla. Do rozehřátého hrnce dáme máslo, přidáme zeleninu, po chvilce přisypeme krupičku za stálého míchání restujeme cca
3-5 minut. Krok 2: Zalijeme teplým vývarem a osolíme. Přidala jsem jeden řapík celeru jemně nasekaný (babička dávala celý stonek celerové natě, který po uvaření odstranila). Krok 3: Přivedeme k varu a na mírném stupni tepla vaříme do změknutí zeleniny. Do hrnečku rozklepneme vejce a vidličkou rozšleháme. Když je zelenina měkká (za pár minut), polévku odstavíme, vlijeme připravená vejce, promícháme a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
3-5 minut. Krok 2: Zalijeme teplým vývarem a osolíme. Přidala jsem jeden řapík celeru jemně nasekaný (babička dávala celý stonek celerové natě, který po uvaření odstranila). Krok 3: Přivedeme k varu a na mírném stupni tepla vaříme do změknutí zeleniny. Do hrnečku rozklepneme vejce a vidličkou rozšleháme. Když je zelenina měkká (za pár minut), polévku odstavíme, vlijeme připravená vejce, promícháme a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
Zveřejněno 26. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alá miliónová)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQQK
Moje poznámka
Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alá miliónová)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQQK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Mini vaflový špíz
Přidáno před 1 hodinou
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 10 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 12 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 1 hodinou
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 8 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 10 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 11 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 12 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 12 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 14 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 15 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 16 hodinami
Suroviny:
vývar drůbeží,
mrkev,
petržel,
celer,
celer,
máslo,
krupice dětská,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
libeček
Komentáře (16)