Bezlepkový beránek ll.
Velikonočního beránka můžeme upéct i v bezlepkové variantě. Díky sněhu bude krásně nadýchaný, chutný a s čokoládovou polevou zkrátka neodolatelný. Příprava není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Důležité je hlavně důkladně vymazat formu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 071 kJ / 2 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,84 g |
Tuky | 148,84 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 4,18 g |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 155,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny. Zašleháme rum, citronovou šťávu a vodu.
Krok 3: Všechny suché ingredience smícháme a prosejeme.
Krok 4: Ke žloutkové směsi přišleháme přepuštěné máslo a nakonec zapracujeme směs mouky, brusinek a kandovaného ovoce. Směs bude hutnější.
Krok 5: Postupně zlehka zapracujeme sníh.
Krok 6: Obě části velké formy důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme bezlepkovou moukou.
Krok 7: Těsto přendáme do větší části formy a stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
Krok 8: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu vložíme do vyhřáté trouby a teplotu snížíme na 160 °C a pečeme cca 40 minut. Po 30 minutách kontrolně vyzkoušíme upečenost špejlí.
Krok 9: Po vyndání z trouby necháme 10 minut odklopené a pak na 10 minut znovu zaklopíme, aby se udržela vlhkost. Nakonec necháme odklopené vychladnout.
Krok 10: Po vychladnutí vyklopíme na mřížku a potřeme čokoládovou polevou nebo pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 9. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový beránek ll.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZl
Moje poznámka
Bezlepkový beránek ll.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZl
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 2 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 6 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 11 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 1 hodinou
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 3 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 3 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 6 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 8 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Alenulle před 8 hodinami
Suroviny:
vejce,
pudink vanilkový,
mouka pohanková,
mouka rýžová,
cukr krupice,
ghee,
rum,
šťáva citronová,
voda,
xantanová guma,
kypřící prášek do pečiva,
soda jedlá,
pasta vanilková,
sůl,
brusinky sušené,
ovoce kandované,
máslo,
mouka bezlepková,
poleva čokoládová
Komentáře (3)