Bezlepkový beránek ll.
Velikonočního beránka můžeme upéct i v bezlepkové variantě. Díky sněhu bude krásně nadýchaný, chutný a s čokoládovou polevou zkrátka neodolatelný. Příprava není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Důležité je hlavně důkladně vymazat formu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 071 kJ / 2 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,84 g |
| Tuky | 148,84 g |
| Vláknina | 3,50 g |
| Cholesterol | 1,35 g |
| Sodík | 4,18 g |
| Sůl | 2,48 g |
| Sacharidy | 155,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny. Zašleháme rum, citronovou šťávu a vodu.
Krok 3: Všechny suché ingredience smícháme a prosejeme.
Krok 4: Ke žloutkové směsi přišleháme přepuštěné máslo a nakonec zapracujeme směs mouky, brusinek a kandovaného ovoce. Směs bude hutnější.
Krok 5: Postupně zlehka zapracujeme sníh.
Krok 6: Obě části velké formy důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme bezlepkovou moukou.
Krok 7: Těsto přendáme do větší části formy a stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
Krok 8: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu vložíme do vyhřáté trouby a teplotu snížíme na 160 °C a pečeme cca 40 minut. Po 30 minutách kontrolně vyzkoušíme upečenost špejlí.
Krok 9: Po vyndání z trouby necháme 10 minut odklopené a pak na 10 minut znovu zaklopíme, aby se udržela vlhkost. Nakonec necháme odklopené vychladnout.
Krok 10: Po vychladnutí vyklopíme na mřížku a potřeme čokoládovou polevou nebo pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 9. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový beránek ll.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZl
Moje poznámka
Bezlepkový beránek ll.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZl
Nejnovější recepty
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 47 minutami
Oříškové oválky
Přidáno před 11 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 14 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 14 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 8 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 9 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 10 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 11 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 11 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 12 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 12 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 12 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 12 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 15 hodinami
Suroviny:
vejce,
pudink vanilkový,
mouka pohanková,
mouka rýžová,
cukr krupice,
ghee,
rum,
šťáva citronová,
voda,
xantanová guma,
kypřící prášek do pečiva,
soda jedlá,
pasta vanilková,
sůl,
brusinky sušené,
ovoce kandované,
máslo,
mouka bezlepková,
poleva čokoládová
Komentáře (3)