Houbový tatarák
Říká se, že českým národním sportem je houbaření. Ať se řadíte do té aktivní části nebo jste spíše tým rekreačních houbařů, jistě oceníte inspiraci na zpracování vašich úlovků. Vyzkoušejte třeba tento jednoduchý houbový tatarák.
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Poté podusíme na oleji do měkka. Pokud budeme mít ve směsi hřib kovář neboli modrák - musí se dusit alespoň 30-40 minut.
Krok 2: Necháme vychladnout, poté rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, papriku, hořčici, sójovou omáčku, worcester, nadrobno nakrájenou cibulku.
Krok 3: Osmažíme topinky, načesnekujeme a dáme na ně směs.
Zveřejněno 19. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový tatarák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3Am
Moje poznámka
Houbový tatarák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3Am
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 15 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Baruska. před 33 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 11 hodinami
Krenex
dragomirac před 13 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 13 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 13 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 14 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 14 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 14 hodinami
Tématické fráze:
houbový tatarák,
recepty houbový tatarák,
houbové recepty,
houbovec - recepty,
tatarak z hribu,
tatarák recept,
postup pripravy na tatarák,
duseni hřibů modraci,
hribovi tatarák
Suroviny:
houby čerstvé,
olej,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená uzená,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
hořčice,
kečup sladký,
cibule,
žloutek,
topinka,
topinka
Komentáře (3)