Drůbeží játra na cibulce s rýží
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných jater na cibulce s přílohou v podobě dušené rýže.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 929 kJ / 1 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,83 g |
Tuky | 49,84 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 233 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 173,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme a scedíme. Vsypeme ji do kastrolku se silným dnem, zalijeme horkou vodou, přidáme trochu oleje a sůl. Promícháme, přivedeme k varu a zakryté poklicí necháme dusit. Měkkou rýži lehce promícháme vidličkou.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Játra omyjeme a také pokrájíme na větší kousky.
Krok 3: Nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém tuku dozlatova. Přidáme játra, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je orestujeme. Podlijeme trochou vývaru a necháme je velmi krátce dusit.
Krok 4: Mouku rozmícháme v cca 100 ml vody, játra zahustíme a necháme za občasného opatrného promíchání pozvolna provařit přibližně 15 minut.
Krok 5: Konzistenci a množství šťávy upravíme podle potřeby přidáním vývaru nebo mouky. Ke konci tepelné úpravy játra osolíme podle vlastní chuti.
Krok 6: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 1. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AwX
Moje poznámka
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AwX
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubny v sýrovém těstíčku
daniela1262 před 2 hodinami
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 13 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 13 hodinami
Citronová treska s petrželkou
danka77 před 13 hodinami
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Antonausprag před 13 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
V.knollova před 14 hodinami
Banánové kuličky
Dedepeti před 14 hodinami
Svíčková na smetaně
Gretik před 15 hodinami
Tématické fráze:
kureci jatra na cibulce,
játra na cibulce,
kuřecí játra s rýží,
játra s rýží,
drůbeží játra na cibulce,
krutí játra s rýží,
kuřecí játra na cibulce recepty,
játra s rýží recept,
kureci jatra s ryzi recept,
drůbeží játra,
recept na kuřecí játra na cibulce,
kureci jatra,
recept kuřecí játra na cibulce,
játra na cibulce recept,
krůtí játra na cibulce,
drůbeží játra na cibulce recept,
recept játra s rýží,
recepty kuřecí játra na cibulce,
kuřecí játra na cibulce recept,
kachní játra na cibulce
Suroviny:
játra drůbeží,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
mouka hladká,
vývar drůbeží,
rýže,
olej,
sůl,
voda
Komentáře (36)
Moc dekuji
Na vypeku orestovat dve jarni cibulky, pak je zastriknout 3mi cl kognaku, nechat ho odparit, prilit 2,5 dcl demi-glase, privest k varu, vratit jatyrka a pridat bylinky ( tymian, salvej, prtzelku - treba) , osolit, opeprit, chvilku provarit a vypnout. Misto konaku muzete dat bile suche vino, tak 1/2 dcl, nechat ho tez odparit, ale neni to ono.
Kdo je chce jen na kmine, prida ho pri smazeni cibulky . . . . . . .
Kdo nema demi-glas, udela s Masoxem, ed amen, svet se nezbori a Navir se nebude zbytecne rozcilovat