Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový guláš s paprikou a rajčaty

Chodíte rádi do lesa na houby? Pak určitě oceníte tento recept na skvělý houbový guláš se zeleninou. Jeho příprava je snadná a rychlá, upotřebíte do něj spoustu různých druhů hub. A pokud jste z lesa přišli s prázdným košíkem, vystačíte si i s houbami koupenými.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 872 kJ /
687 kcal
Bílkoviny17,63 g
Tuky46,12 g
Vláknina37,24 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme na kroužky nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, očištěné a oprané houby, na proužky nakrájenou papriku a na čtvrtky nakrájená rajčata. Osolíme a dusíme asi čtvrt hodiny. Krok 2: Ke guláši můžeme přidat také pokrájené, předem podušené maso, a společně dohotovit. Dusíme, pokud možno, bez přilévání vody. Krok 3: Podáváme s chlebem.

TIP: 20 receptů na nejlepší guláše

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající, přidal sem trochu kořenovky co byla doma vynikající gulášek:yes:

Přidávám +5:yes:, je to totiž dobrota- dělávám skoro stejně, ale na slanině a z václavek, takže dusím déle. :-p

Tak toto byla opravdu veliká bašta!!!:-pChlapi se cpali až se jim dělali boule za ušima,přidala jsem trošku ostřejší omáčky.;-)

Díky moc za inpiračku. - Manželka kojí a nesmí syrová rajčata a ostatní zeleninu, tak se mi to celkem šiklo. :-)Akorát jsem právě měl po ruce jen pár žampiónů, tak jsem to zasychroval 25dekagramy kuřecích srdíček... ...A mňam ;-):yes:

vybusna - děkuji:-8. Zapomněla jsem dát bod tak to napravuji;-)

maris...tak toto foto moze by ako ilustracia do kucharky

Gulášek byl výborný, měli jsme jen s chlebem a moc jsme se pochutnali:-p

Tématické fráze:
houbový guláš bez masa, nejlepší hlívový guláš, krůtí guláš s houbami, zavaření guláše, houbový paprikáš, jak zavařit gulaš, hovězí guláš s rajčaty na pivě, houbový salát s paprikami, houbový, rajčata recepty, hovězí guláš s paprikami, houbyrecepty, houbovy recepty, guláš s paprikami, zelená rajčata s paprikou, recept hovězí guláš s houbami, rajčatovy guláš, houbový guláš-recept, recepty-houbovy gulas, nejlepší zavařená paprika

Suroviny:
houby, cibule, rajče, paprika čerstvá zelená, sádlo, paprika sušená sladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu