Rychlá ostrá bramboračka
Podzimní čas si žádá teplou polévku na zahřátí. Když do skromného základu bramborové polévky s pórkem a mrkví přidáte pořádnou porci česneku a chilli oleje, zahřeje vás stoprocentně! Bacily ani zima nebudou mít šanci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 180 kJ / 521 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,04 g |
Tuky | 7,91 g |
Vláknina | 20,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 90,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit 1 celou mrkev s pórkem a kořením. Nakrájíme druhou mrkev a brambory na drobné kostičky a přidáme do hrnce. Po změknutí veškerých surovin vyjmeme pórek. Celou uvařenou mrkev nakrájíme na větší kousky (stačí i v hotové polévce lžící).
Krok 2: Polévku osolíme, přidáme majoránku a nakrájený česnek. Provaříme a dochutíme do žádoucí chuti chilli olejem.
Krok 3: Na talíři podáváme s jarní cibulkou a sušeným chlebem nakrájeným na kostičky.
Zveřejněno 15. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá ostrá bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7z2
Moje poznámka
Rychlá ostrá bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7z2
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 13 minutami
Medovník originál
AndreaMachacova před 8 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 15 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 15 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Suroviny:
brambory,
pórek,
mrkev,
česnek,
koření nové koření,
pepř celý,
majoránka,
olej chili,
cibulka jarní,
chléb
Komentáře (3)
Fajn oživení